Un dia de calor intensa porta temperatures de 30 graus fins als 1.500 metres

L'anticicló continuarà durant tot el cap de setmana on s'espera la mateixa calor i amb absència de precipitacions

Mapa de temperatures d'aquest divendres.
Mapa de temperatures d'aquest divendres. Servei Méteo Andorra.

Aquest divendres de calor intensa ha fet que les temperatures arribessin als 30 graus fins als 1.500 metres. A l'estació de la Cortinada s'ha registrat la temperatura més alta des de l'estiu passat amb 31,2 graus a un quart de tres de la tarda. Als 2.500 metres s'han superat els 25 graus.

L'anticicló continuarà dominant durant el cap de setmana i les temperatures seguiran sent altes El domini d'aquesta dorsal dorsal anticiclònica oferirà estabilitat atmosfèrica i temperatures altes. Tot i el domini del sol al matí, durant la tarda creixeran núvols que seran més freqüents i densos al sud del país. Tot i així, no s’espera que deixin precipitacions.

Aquestes es podrien quedar a les portes del Principat, a la comarca veïna de l’Alt Urgell. El vent serà feble de components variables. Les temperatures màximes per aquest dissabte seran de 34 graus a Andorra la Vella,  a 1.500 metres i 19 graus al Pas de la Casa.

En alguns punts del país s'ha arribat aquest divendres als 34 graus. S'han precintat les barbacoes comunals a les parròquies de Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella i la Massana. La zona sud del país torna a estar en situació de perill d'incendi molt alt. Protecció Civil ha advertit per mitjà de les xarxes socials que no es deixi brossa o objectes de vidre a les zones boscoses. També recorda que no es llencin burilles de cigarreta i que les enceses de foc i llançament de coets i de focs artificials estan prohibits.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending