La desigualtat, eix de la 36a Diada Andorrana a Prada de Conflent

Entre les ponents de la jornada que tindrà lloc el 19 d’agost, hi ha les ministres Conxita Marsol i Trini Marín, la cònsol escaldenca, Rosa Gili, o els consellers generals Jordi Jordana, Judith Salazar i Cerni Escalé

Un instant de la Diada Andorrana a Prada en una edició anterior.
Un instant de la Diada Andorrana a Prada en una edició anterior.

El dissabte 19 d’agost tindrà lloc una nova edició de la tradicional Diada Andorrana en el marc de la Universitat Catalana d’Estiu. L’esdeveniment, organitzat per la Societat Andorrana de Ciències, es tornarà a celebrar a les dependències del Lycée Charles Renouvier de la població de la Catalunya Nord. Enguany, les ponències dels participants -la llista dels quals s’ha de fer pública aquesta setmana- tindran com a tema central ‘Andorra i la desigualtat’.

Prada de Conflent acollirà la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) entre dijous 17 d’agost i el dimecres dia 23. Com cada any, el Principat tindrà la seva quota de protagonisme. Serà el 36è any que, via SAC, diferents personalitats de la societat andorrana presentaran ponències sobre un aspecte concret, algunes de les quals per escrit i la resta es llegeixen durant la sessió.

Enguany, el lema sota el qual versarà tot el debat que tindrà lloc dissabte 19 d’agost serà “Andorra i la desigualtat’. Un tema que, es considera, força adient vista l’actual situació que viu el país. “L’evolució de les societats modernes ens fa més individualistes i aparentment més singulars i distints, mentre que la competitivitat del lliure mercat i un creixement permanent ens torna més vulnerables i la globalització i l’acceleració tecnològica, més iguals i més comparables”, expliquen en la introducció del programa, al qual ha tingut accés Altaveu.

Entre els ponents confirmats hi ha diferents polítics com el demòcrata Jordi Jordana -no presencial-, la socialdemòcrata Judith Salazar, el líder de Concòrdia, Cerni Escalé, la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol; la d’Afers Socials i Funció Pública, Trini Marín; o la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, entre altres. També hi serà present el president del Col·legi d’Economistes, Eduard Jordi o el cap de psiquiatria del SAAS, Carles Mur.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending