El cost de l’habitatge segueix sent la gran preocupació dels ciutadans

Un 28,9% dels enquestats pel CRES el citen com un problema i, de fet, un 18,6% assegura que els afecta personalment, mentre la situació generada pel coronavirus se situa en segona posició

Un cartell on s'anuncien pisos en lloguer.
Un cartell on s'anuncien pisos en lloguer. Altaveu

L’elevat cost de l’habitatge segueix sent la principal preocupació dels ciutadans andorrans. Així queda de manifest en els resultats de la tercera onada del 2020 de l’Observatori, elaborat pel Centre de Recerca i Estudis Sociològics (CRES). Es manée també la inquietud per les pensions i prestacions socials mentre creix la por per la situació econòmica i els efectes de la pandèmia del coronavirus.

Dels 742 enquestat, un 28,9% ha citat el preu per accedir a un pis com una de les seves preocupacions. D’aquesta forma, aquest problema torna a consolidar-se com a la gran inquietud per una majoria de ciutadans. Això sí, ho fa amb un percentatge inferior als registrats durant el 2019, ja que el sondeig encara està fortament influït per la crisi provocada per la Covid-19.

I és que la preocupació per la situació sanitària també es reflecteix en un nombre important de les respostes. Els que citen específicament el coronavirus representen un 11,8% però, com ha explicat el director del CRES, Joan Micó, si se sumen aquells que citen altres problemes vinculats directament amb la pandèmia, com ara la manca de feina o la situació econòmica, aquest percentatge arriba al 19,8%. És a dir, se situaria com la segona gran preocupació.

WhatsApp Image 2021 01 14 at 13 opt (2)

Amb un 15,1% de les respostes se situen les prestacions i pensions baixes, seguit de la situació econòmica global, amb un 14%. Un 12,9% dels enquestats també alerten que consideren un problema el baix nivell dels salaris.

A la pregunta de quin dels problemes citats els afecta personalment, un 18,6% dels sondejats citen el preu de l’habitatge. Un 8,1% asseguren que els toca la situació econòmica i un 7,5% les pensions i prestacions socials baixes.

Comentaris

Trending