Les comunions tornen a celebrar-se amb normalitat

Les esglésies de tot el país tornen a rebre un any més els nens que volen combregar aquest any, així com als que faran la confirmació

Instant d'una celebració de primera comunió.
Instant d'una celebració de primera comunió.

L’any 2021 es van poder celebrar comunions, però van estar molt marcades per les mesures sanitàries. De fet, es van haver d’espaiar en el temps per tal de poder-se fer totes amb la màxima seguretat possible. Aquest any, amb restriccions gairebé inexistents, les esglésies del país han tornat a rebre els nens i les seves famílies amb la màxima normalitat possible, tal com s’ha fet també amb les confirmacions.

“A gairebé tot el país s’estan celebrant les comunions amb tota la normalitat”, assegura mossèn Pepe Chisvert, rector de Sant Julià de Lòria. L’any passat es va haver de dividir els nens, únicament podien combregar sis a la vegada. Però, aquesta temporada és diferent, i s’ha notat en l’ànim dels infants i de les seves famílies. Els dubtes que hi havia al setembre del 2020 per tal d’apuntar-se a catequesi no ha passat en aquesta ocasió, i el nombre de joves ha recuperat les xifres prepandèmia.

L’únic apunt que es fa, concretament ho comenta mossèn Ramon Sàrries, rector de la capital i arxipreste de les Valls, és que pot ser sí que hi ha menys nens que rebin la comunió aquest any. A Andorra la Vella, de fet, ho faran una seixantena durant els cinc torns que es tenen preparades en aquestes setmanes. A més, es farà dos diumenges a Santa Coloma i un a Santa Maria del Fener. A Sant Julià els números són més elevats, i fins a setanta nens passaran per l’església durant el mes de maig i el de juny.

També s’han recuperat les confirmacions, que ja s’han celebrat a gran part del país durant el mes de maig. S’han fet ja a Escaldes-Engordany, a Andorra la Vella, a Encamp, a Sant Julià, i a Ordino es fan aquest cap de setmana. En aquest cas, el nombre de joves varia cap a la trentena. “Pel que fa a les reserves i al curs ho hem intentat normalitzar el màxim possible”, ha assenyalat Sàrries, “potser on més es notarà serà en el nombre de convidats, que encara tindrà afectació per la pandèmia”.

Comentaris

Trending