Comiat massiu a Francesc Badia

L'església parroquial de Sant Julià de Lòria s'omple en el funeral per el darrer veguer episcopal

Mossèn Pepe Chisvert i la família de Francesc Badia a l'entrada de l'església.
Mossèn Pepe Chisvert i la família de Francesc Badia a l'entrada de l'església. Altaveu

L'església de Sant Julià de Lòria s'ha omplert en el funeral de Francesc Badia, el darrer veguer episcopal mort divendres als 97 anys. La missa ha estat oficiada pel rector lauredià mossèn Pepe Chisvert. Entre els assistents hi havia el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell i l'excap de Govern, Albert Pintat.

Mossèn Pepe Chisvert ha destacat la figura de Francesc Badia, especialment en la seva vessant cristiana. Les mostres de condol que ja es van expressar disssabte a la sala de vetlles s'han tornat a repetir aquest diumenge en una cerimònia molt emotiva.  Mossèn Pepe ha donat les gràcies a Francesc Badia "per la teva vida, pels treus treballs, sofriments i alegries, per les teves virtuts. Gràcies pel que has sigut. Que el senyor t'aculli i t'ompli de felicitat en totes les teves esperançes i es compleixi en nosaltres l'alegria de trobar-nos un dia".  En un altre moment de l'homilia ha assenyalat que "Francesc Badia ha entrat per la porta gran en els nostres cors i s'hi quedarà per sempre. Ha estat un bon observador i de mirada ben enfocada, sempre en positiu".

Francesc Badia, nascut a la població catalana de Montblanc, va ser veguer episcopal entre els anys 1972 i 1993 i la seva aportació va ser fonamental en el procés que va dotar Andorra d'una Constitució, aprovada el 14 de març del 1993.

Comentaris

Trending