El Club Internacional calcula que uns 70 refugiats ucraïnesos rebran aquest dijous els 100 euros

Els que tenen l'autorització de sojorn d'Immigració ja han començat a recollir l'ajuda al comú de la Massana

Comentaris

Binsted i Zorzano amb membres del comú de la Massana aquest dijous.
Binsted i Zorzano amb membres del comú de la Massana aquest dijous. B.N.

Els refugiats ucraïnesos que tenen l'autorització de sojorn d'Immigració han començat a rebre aquest dijous en una sala del comú de la Massana e els 100 euros que se'ls lliuren per a les seves despeses personals. Els diners són de les aportacions dels membres del Club Internacional i la recaptació d'Èpic Andorra i Grandvalira Social. El president del Club Internacional, Simon Binsted els ha fet entrega dels diners.

El lliurament dels diners es fa aquest dijous de les 10 del matí a les 17 hores de la tarda i divendres entre les 10 del matí i les 14 hores. Simon Binsted ha explicat que la seva associació es dedica des de fa més de trenta anys a les causes benèfiques "i era molt important ajudar als refugiats ucraïnesos amb una quantitat per a les seves necessitats més bàsiques".

A primera hora ja havien anat a recollir els diners un parell d'ucraïnesos i Binsted calculava que serien uns 70 durant el dia. Pel que fa als que no tenen encara l'autorització de sojorn, disposaran d'un xec en un despatx de la Massana. El Club Internacional ha fet una primera aportació de 30.000 euros i les gestions les ha canalitzat el cònsol honorari d’Ucraïna, Antoni Zorzano. L'objectiu és poder arribar a un màxim de 250 persones durant tres mesos.

4f899853 83bc 4583 be62 ea3661c6c262
La cònsol de la Massana, Olga Molné parla amb una dona ucraïnesa i el seu fill.

Els primers ucraïnesos que han anat aquest dijous a recollir els diners s'han mostrat molt agraïts tot i que esperen que la situació no s'allargui massa i puguin tornar el més aviat possible al seu país i recuperar la seva vida habitual. No es mostren, però, gaire esperançats en les darreres negociacions que s'estan fent entre les delegacions de Rússia i Ucraïna perquè com diu una ciutadana ucraïnesa que ha passat per la Massana "no es podem refiar de Vladimir Putin".

Les cònsols, Olga Molné i Eva Sansa, i consellers del comú massanenc han anat a la sala després de la junta de Govern que s'ha efectuat després de la sessió de comú. Molné ha parlat amb una mare i el seu fill que han explicat que han estat molt ben acollits a Andorra. El nen començarà l'escola la setmana vinent.

Etiquetes

Comentaris

Trending