Claude Benet lliura a Espot una carta amb 1.868 firmes en pro d’una Andorra verda

En tot just dues setmanes, l’empresari i divulgador cultural ha aconseguit un notable suport a través de les xarxes socials i la plataforma change.org

Captura de pantalla de la campanya ja tancada a change.org.
Captura de pantalla de la campanya ja tancada a change.org. ARXIU

"Pensem que una reactivació de l’economia passaria per una ocupació dels sols que aposti per una Andorra més verda, més sostenible amb una agricultura de proximitat. Tenim clar que el dret a la propietat privada preval, però incentius a propietaris i comuns per apostar per aquesta nova manera de presentar Andorra són, al nostre entendre, una aposta guanyadora per al futur del país que consolidaria el seus valors paisatgístics i culturals i, de retruc, atrauria un determinat tipus de turisme i donaria feina a molts dels nostres conciutadans.”

Aquest és un dels paràgrafs d’una carta que l’empresari, lingüista i divulgador cultural Claude Benet ha difós aquest dimecres a través de les xarxes socials i que dimarts va trametre al cap de Govern, Xavier Espot, suportades per 1.867 firmes a banda de la seva. És el resultat d’una de tantes campanyes iniciades a través de la plataforma change.org. Benet va posar en marxa tot just feia una quinzena de dies quan va portar la missiva a l’edifici administratiu de Govern una campanya en pro d’una Andorra verda ara que arran de la crisi del coronavirus cal repensar el futur.

Imatge que acompanya la campanya de suport.

Relacionat

Claude Benet impulsa una campanya a change.org per una Andorra verda

Qui també va ser, entre d’altres coses, director d’Esports governamental i ministre de Turisme en etapes diferents, ha arreplegat un suport més que notable. De fet, en la missiva tramesa a Espot ell mateix, Benet s’entén, es mostra gratament satisfet del suport obtingut. “Fa pocs dies, vaig iniciar una petició per recollir signatures que han assolit els 1868 peticionaris, la qual cosa m’ha sorprès agradablement, alhora que demostra la preocupació i l’amor de molts dels nostres conciutadans per Andorra. Aquest fet, m’anima a lliurar-vos aquesta petició amb l’esperança que no haurà estat en va i que ens ajudarà a tots, com a poble adult, a afrontar un futur que hem de fer el més solidari i sostenible possible.”

Tot plegat, i 24 hores després d’enviar formalment la carta al cap de Govern, i per deferència, ha acabat publicitant el text que va fer per acompanyar les 1.868 firmes obtingudes a través de la campanya a change.org. Un text que adverteix que probablement la crisi de la Covid serà “probablement, l’inici d’una greu crisi social i econòmica, d’un abast tan gran, que cap dels habitants actuals d’Andorra hem conegut. Ens caldrà ser imaginatius, creatius, realistes i valents. La reflexió imposada ens ha permès mostrar els límits d’una economia basada en la construcció i l’especulació immobiliària que, tot i que enriqueixen algunes persones, també hipotequen el sol andorrà i augmenten els nivells de contaminació atmosfèrica i acústica”.

Benet escriu, entre altres coses, que “aquesta nova visió d’Andorra, sense descartar gran part dels sectors actuals de la nostra economia, podria combinar-se amb el foment d’energies renovables, termalisme terapèutic, a més del ja existent, renovació i rehabilitació d’edificis antics, adaptació a normatives mediambientals, salvaguarda i descoberta del nostre patrimoni (història, institucions, toponímia, fauna, flora, botànica, esport i lleure, artesania, gastronomia, visites guiades, formació professional). Seria una forma eficient per combatre les conseqüències del canvi climàtic i posicionar-nos com a referent internacional. Una aposta atrevida, però segurament guanyadora”.

Comentaris

Trending