Una cinquantena de tècnics en diagnòstic d’edificis es formen en terratrèmols

L'objectiu és dotar de les eines necessaries als professionals que hagin d'avaluar les estructures després dels moviments símsics

Els diferents tècnics assistint a la formació
Els diferents tècnics assistint a la formació Govern d'Andorra

Aquest dilluns s’ha iniciat la formació “Diagnòstic d’edificis en situació d’emergència postsísmica”. L’acció s’emmarca dins dels convenis de col·laboració entre Protecció Civil i els Col·legis Oficials d’Enginyers, Arquitectes i Arquitectes tècnics i dins dels treballs de preparació per donar una resposta a les situacions d’emergència.

En aquesta primera edició hi participen 48 tècnics, 30 dels quals col·legiats, així com també efectius del Cos de Bombers, tècnics d’Urbanisme del ministeri de Territori i Habitatge i dels diferents departaments comunals. L’objectiu és “formar i dotar de grups de suport a l’administració, preparant els participants per intervenir en situacions que requereixin una avaluació d’estructures després de moviments sísmics o altres fenòmens meteorològics extrems amb afectacions importants”. Els tècnics es formaran específicament en la realització de diagnòstics d'estructures afectades per aquest tipus de fenòmens.

Durant les 20 hores lectives s’estudiarà, entre altres, el comportament sísmic dels diferents tipus d’estructures: murs de fàbrica, metàl·liques, de fusta, formigó armat les estructures i es realitzarà una inspecció virtual en un edifici afectat per un sisme per tal de poder aplicar els coneixements impartits.

Comentaris (1)

Trending