La celebració de l’Orgull torna amb tot

Els diferents actes es tenen programats per al divendres i dissabte, 1 i 2 de juliol, i consistiran en monòlegs, tallers de pancartes i la marxa, tot centrat en l’esport

Els joves que van participar en la marxa de l'Orgull l'any passat.
Els joves que van participar en la marxa de l'Orgull l'any passat. Pilar Candel

El dia de l’Orgull LGBTIQ+ és oficialment el dia 28 de juny. Aquest any, l’associació Diversand, conjuntament amb Contracorrent, el Fòrum de la Joventut i Afers Socials ha organitzat diversos actes per tal de celebrar-lo. Per poder assegurar l’afluència, s’han emplaçat repartits entre divendres i dissabte, dies 1 i 2 de juliol. I, aquest 2022, es torna amb tot. A causa de la pandèmia, els darrers anys l’Orgull ha estat més discret, però en aquesta ocasió tornen les activitats conjuntes, monòlegs, festes i la marxa. La temàtica escollida aquest any ha estat l’esport.

La prèvia de l’Orgull es farà divendres a la Fada Ignorant. Allà, tots aquells que vulguin acudir, podran gaudir d’un monòleg en relació al tema LGBTIQ+. I dissabte, comença l’acció. Segons explica la presidenta de Diversand, Rocío Soler, s’ha preparat al matí un taller de pancartes al Parc Central. Així, es comencen a escalfar motors per a l’eix central de la celebració, que és la marxa. A les 18:30 h s’ha convocat la concentració, que sortirà des de l’avinguda Meritxell fins arribar al carrer de l’Aigüeta. Allà es llegirà el manifest, on participarà el nedador Hocine Haciane encapçalant el lema ‘La diversitat no és un joc’.

Amb la reivindicació i les consignes, també tindrà lloc la festa. Hi haurà música, i actuacions. “És un esdeveniment familiar, obert a tothom”, assegura Soler. Fins a les 22:00 h, aproximadament, tindrà lloc la concentració al carrer de l’Aigüeta. Posteriorment, es traslladarà a la discoteca Kapital, on una ballarina reconeguda, que ha estat professora a Andorra, farà una actuació per tothom. La participació que s’espera, de moment, no s’ha calculat. “Juguem amb el temps en contra, perquè aconseguir els permisos cada any és més complicat, i sabem que hi ha molta gent de vacances, però nosaltres ho prepararem tot amb moltes ganes i ja veurem quin és el resultat”, indica Soler.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending