Càritas Andorrana destina més de 400.000 euros en acció social durant el 2019

El nombre de beneficiats s’ha estabilitzat a la baixa respecte de l’any 2018

Banc dels Aliments de Càritas Andorrana.
Banc dels Aliments de Càritas Andorrana. Altaveu

Càritas ha invertit 438.764,97 euros en programes d’acció social durant l’exercici 2019. El pes de la inversió es distribueix principalment en tres activitats: el Rober, l’Atenció primària i el Banc d’aliments. Durant l’Assemblea general, es va acordar la renovació del càrrec de presidència i es va presentar el balanç d’activitat de l’any i la memòria anual, que recull els comptes anuals i el detall de l’activitat duta a terme.

L’acte va estar presidit per l’Arquebisbe d’Urgell, Joan Enric Vives, i pel president de Càritas Andorrana, Amadeu Rocamora, i va comptar amb la presència de membres de les Càritas parroquials, de la Comissió Permanent i el personal de l’entitat, entre d’altres assistents. Càritas Andorrana ha mantingut el seu ferm compromís amb les persones més vulnerables de la societat andorrana. Ha treballat posant el focus en la defensa dels seus drets i la seva dignitat com a éssers humans, i les ha ajudat a cobrir algunes de les necessitats bàsiques, com ara l’alimentació, la salut, l’habitatge, l’educació i un aspecte tan senzill però alhora tan rellevant com és l’acompanyament.

En l’exercici 2019 el total de les despeses ha arribat a 462.693,71 euros, xifra que representa una lleugera reducció respecte de l’any anterior. D’aquest total de despeses d’explotació, se n’ha destinat un 75% als diferents programes socials de Càritas Andorrana. Gràcies al suport de les entitats públiques i de la iniciativa privada s’ha pogut acompanyar les persones en el seu procés de desenvolupament integral.

Cal destacar que la labor de Càritas Andorrana es duu a terme gràcies a tots els patrocinadors, els col·laboradors, els socis i els treballadors que li fan confiança any rere any. Sense la seva inestimable col·laboració no s’hauria pogut tirar endavant un any més la tasca social recurrent ni acomplir la finalitat d’ajudar el proïsme estant al costat de les persones més vulnerables i en risc d’exclusió de la societat.

La institució fa un balanç positiu de l’activitat, ja que el nombre de beneficiats s’ha estabilitzat a la baixa respecte de l’any 2018, bàsicament gràcies al manteniment del bon fer de l’economia andorrana en el decurs del 2019. Els ajuts socials que les famílies més necessitades perceben del Govern, juntament amb la gradual recuperació econòmica del país, han estat dos factors que han permès que el nombre de casos s’anés reduint progressivament. Tot i així, Càritas Andorrana continua fent front a aquesta "altra" realitat de la societat.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending