Cap d’any sense incidents ni detinguts i amb tot just vuit pacients atesos a urgències

Les restriccions per fer front a la pandèmia del coronavirus han fet que l’activitat a l’hospital s’hagi reduït més d’un 76% en comparació a la matinada de fa dotze mesos

Servei d'Urgències de l'hospital.
Servei d'Urgències de l'hospital. ARXIU

Nit de Cap d’Any molt tranquil·la a Andorra. Les importants restriccions forçades per la pandèmia del coronavirus, que han impedit celebracions multitudinàries i en locals d’oci, han variat de forma sensible la feina de serveis com la policia o urgències. Poques persones han necessitat atenció mèdica a l’hospital i els agents del cos d’ordre no han hagut de practicar cap detenció.

Es pot ben dir que el naixement del primer andorrà del 2021 ha estat la intervenció més destacada realitzada a l’hospital en una nit de Cap d’Any molt més relaxada del que, sense coronavirus pel mig, seria habitual. Evidentment, s’ha deixat notar els efectes de les importants restriccions provocades per la pandèmia, amb tots els locals d’oci nocturn tancats i sense la possibilitat de fer celebracions multitudinàries.

Això s’ha traduït en el fet que, entre les deu de la nit i les vuit del matí, el servei d’urgències tot just ha hagut d’atendre vuit persones. D’elles, dues per intoxicacions alcohòliques. A banda, cap de les intervencions ha requerit el suport vital avançat. Les dades són sensiblement inferiors a les d’ara fa un any. Llavors, es van haver d’atendre fins a 34 pacients, amb onze trasllats en ambulància (1 amb el Suport Vital Avançat).

Fonts policials també han explicat que la nit ha estat molt tranquil·la, sense cap intervenció de rellevància. De fet, l’únic detingut hauria estat un home per alcoholèmia, però va ser durant el vespre de dijous i no pas de matinada. Pel que fa al disposició especial per evitar possibles celebracions fora de la normativa establerta pel coronavirus, no s’ha detectat cap cas.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending