La campanya Engega 2020 es marca com a objectiu renovar el parc de furgonetes i camionetes

El finançament màxim arriba al 35% del valor del vehicle i s'ha incrementat la partida fins als 13.000 euros, limitant el valor màxim als 65.000

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo durant la roda de premsa d'aquest dimarts.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo durant la roda de premsa d'aquest dimarts. Altaveu

El Pla Engega 2020 s'ha marcat l'objectiu de renovar el parc de vehicles mercantils (furgonetes i camionetes) ja que, segons ha explicat aquest dimarts el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, "el 35% de les furgonetes i el 40% de les camionetes tenen més de 15 anys d'antiguïtat. Per tant, concentrarem la campanya en aquesta tipologia de vehicles".

El finançament màxim arriba al 35% del valor del vehicle i s'ha incrementat la partida fins als 13.000 euros, limitant el valor màxim als 65.000 euros per impulsar la compra de vehicles de mobilitat elèctrica. Els punts de venda incrementen els ajuts per la compra també de motocicletes elèctriques i els ajuts al desballestament que són de 1.500 euros (Govern) i 1.000 euros (punts de venda). El Govern, per la seva part, destina un total de 500.000 euros per impulsar transició la transició als vehicles elèctrics. Així, el punt de venda subvenciona amb 1.000 euros la compra amb la qual cosa l'aportació total, amb la de Govern, és de 14.000 euros.

Jordi Gallardo ha reconegut que caldrà veure "quin impacte" té la crisi econòmica en l'evolució de les demandes que es puguin rebre en aquesta convocatòria d'ajudes, si bé s'ha mostrat optimista que empreses o particulars que tinguessin previst fer el canvi de vehicle i optar per la mobilitat elèctrica puguin fer aquest pas si realment la seva situació econòmica no s'ha vist impactada per la crisi. De fet, el Govern tenia prevista inicialment una partida d'un milió d'euros per a aquest programa i en una primera convocatòria n'activa la meitat, 500.000 euros, per si calguessin la resta de diners per a d'altres qüestions relacionades amb la crisi sanitària. Ha destacat que aquesta decisió s'ha pres per una qüestió de "responsabilitat".

Així, per la compra d'un turisme elèctric pur i autonomia estesa el Govern dona fins a 8.000 euros; per un híbrid endollable, 4.000 euros; 13.000 euros per una furgoneta o camioneta elèctrica pura i 1.250 per una motocicleta elèctrica pura. 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending