La campanya de la Creu Roja recull 16,90 tones de productes

Els responsables de l'organització humanitària es mostren satisfets perquè s'ha fet un recapte molt selectiu

Botiga solidària de la Creu Roja.
Botiga solidària de la Creu Roja. ARXIU

La campanya de recollida de productes de primera necessitat duta a terme el cap de setmana del 6 i 7 de març ha permès aplegar un total de 13,60 tones de productes, que ja omplen les prestatgeries de la Botiga Solidària de la Creu Roja Andorrana. La quantitat és inferior a la recollida en la campanya anterior, de novembre del 2020 (18 tones), però superior a la de juny (8,5 tones).

A més, els responsables de l'organització humanitària es mostren satisfets perquè s'ha fet una recollida molt selectiva. Segons explica Anna Arias, cap de l'àrea social, "vam dir quins productes ens feien falta i la gent ha respòs. Altres vegades hem aplegat molt arròs i pasta, que fa pujar fàcilment el pes, però fèiem curt d'altres productes".

Efectivament, tant a les xarxes socials com en cartells penjats als mateixos establiments es van comunicar els productes que escassejaven a la botiga --productes d'higiene personal, productes de neteja de la llar, aliments per a nens i nadons, conserves, plats preparats per escalfar de llarga caducitat i oli-- i, així mateix, aquells dels quals es tenia estoc suficient per a una bona temporada --que en aquest moment són l'arròs, la pasta, les galetes, els llegums cuits, els bolquers, les tovalloletes infantils, les farinetes i la llet infantil--.

La baixada en el pes total dels productes recollits també s'explica, argumenten a l'entitat, perquè des de fa un temps alguns supermercats disposen de punts permanents de recollida. I van a més. La Creu Roja Andorrana està valorant un canvi d'estratègia pel que fa a aquest tema. Els punts fixes poden ser més efectius en una visió a llarg termini, a banda que requereix un esforç logístic molt menor. Cal recordar que molts particulars, entitats i empreses fan donacions puntuals o periòdiques que fan arribar a la seu de la Creu Roja.

La Creu Roja Andorrana agraeix la col·laboració dels 21 establiments del país que han posat a disposició els seus punts de pagament facilitant així les donacions, a més d’haver difós la campanya mitjançant els seus canals de comunicació i d’haver fet aportacions i promocions especials. Són Caprabo a Canillo, U-Express, Record II, Eclerc i ECO a Encamp, Hiper Pas II i La Solana al Pas de la Casa, Comerç Babi a Ordino, Establiments Garrallà, Compra Bé i Caprabo a La Massana, Pyrénées, Carrefour, CCA-Super U, Caprabo Fresh, E.Leclerc i Super Continent 2 a Andorra la Vella, River i Sant Eloi a Sant Julià de Lòria, i Caprabo Illa i Biocoop a Escaldes- Engordany.

Hi ha vuit centres comercials que compten amb un punt fix de recollida

D'aquests, vuit compten amb punt permanent de recollida. Són U-Express a Encamp, Pyrénées, CCA-Super U, Caprabo Fresh i E.Leclerc a Andorra la Vella, River i Sant Eloi a Sant Julià de Lòria, i Caprabo Illa a Escaldes-Engordany. L’entitat recorda que aquesta acció tampoc no hauria estat possible sense la participació dels 118 voluntaris mobilitzats per a l’ocasió, que han sigut els grans prescriptors de la donació animant de manera molt proactiva els compradors a agafar una cosa més en el llistat de la compra per donar-ho als qui ho necessiten.

Més enllà d'això, els voluntaris han fet una tasca increïble de logística per transportar i organitzar les aportacions entre els comerços i el local d’emmagatzematge. Les persones en situació de vulnerabilitat que vulguin fer ús de la botiga han de desplaçar-se a la seu social de la Creu Roja Andorrana, en els horaris habituals d’obertura, per poder-se acollir a la campanya i expressar les seves necessitats.

Etiquetes

Comentaris

Trending