La calorada estableix un nou rècord a Andorra: 37,6 graus al Roc de Sant Pere

L'anterior registre data del mes d'agost del 2019 a la mateixa estació, era de 37,4 i es recullen dades des de fa 30 anys

Mapa de previsió meteorològica per aquest dissabte.
Mapa de previsió meteorològica per aquest dissabte. Meteo.ad

La calorada ha provocat que aquest dissabte se superi el rècord de temperatura màxima des que hi han registres, amb 37,6 graus a l'estació del Roc de Sant Pere que recull dades des de fa 30 anys.  L'anterior registre era del mes d'agost del 2019 amb 37,4 graus. A Escaldes-Engordany s'han assolit 38 graus i a la Cortinada, 35.

Divendres, el Servei Meteorològic Nacional ja va registrar temperatures per sobre dels 36 graus en diverses estacions del país, com és el cas de la Borda Vidal a Sant Julià de Lòria, la Margineda, el Roc de Sant Pere o la Comella (1.225 metres). La previsió ja indicava que es matindrien aquests valors o que es podrien superar com ha estat així. El servei meteorològic va publicar divendres una comparativa de les onades de calor registrades des del 1989 a l’estació del Roc de Sant Pere.

Segons van detallar, els indicadors de l’onada actual "corresponen al 2% dels valors més alts registrats". Així, les dades provisionals de l’actual episodi, en data de 12 d’agost, situaven la màxima en 35,6 graus i una durada de cinc dies. La durada més llarga d’una calorada  va ser el juliol del 2015, amb una permanència de 15 dies. La previsió és que aquesta onada de calor es mantingui almenys fins dilluns i que a partir de dimecres hi hagi una baixada considerable de les temperatures. No es descarta alguna tempesta per les nits. Aquest dissabte ha plogut al Tarter.

Comentaris (1)

Trending