Avís groc per neu, vent i acumulació de precipitacions a partir de la matinada de divendres

El Servei de Protecció Civil ha demanat consultar l’estat de les carreteres a través del departament de mobilitat abans de realitzar desplaçaments

L'avís publicat a les xarxes socials per part del Servei de Meteorologia
L'avís publicat a les xarxes socials per part del Servei de Meteorologia Servei de Meteorologia

El Servei de Meteorologia d’Andorra activarà l’avís groc per neu, vent i acumulació de precipitacions a partir de divendres a les 6:00 hores de la matinada i, com a mínim, durant les següents 24 hores. El canvi de temps podria deixar gruixos de fins a 5 centímetres a 1.500 metres i fins i tot neu puntual a 1.300 metres. D’altra banda, també es podran registrar ràfegues d’entre 50 i 70 km/h als fons de la vall i de fins a 140km/h als cims.

Les precipitacions començaran a afectar el nord del país amb una cota de neu que baixarà dels 2.100 als 1.700 metres durant les primeres hores del divendres. Al llarg del matí, les precipitacions es generalitzaran però sempre afectaran amb més intensitat el nord del Principat. A partir del migdia i fins al vespre la cota de neu anirà baixant fins als 1.500 metres, deixant gruixos de fins a 5 centímetres en aquesta alçada. El servei de meteorologia també preveu acumulacions de 20 centímetres a 2.000 metres i fins a prop de mig metre a 2.500 metres. La intensitat del vent i el descens de les temperatures seran “importants” durant tot el cap de setmana i s’esperen ràfegues de fins a 140 km/h als cims d'Andorra.

El Servei de Protecció Civil d’Andorra ha demanat a través del seu perfil oficial de Twitter que la ciutadania consulti l’estat de les carreteres a la pàgina web de mobilitat abans de realitzar desplaçaments i ha recomanat assegurar els objectes de balcons i terrasses que puguin caure.

Comentaris

Trending