Augmenten les vendes i els treballadors a les grans superfícies

Han experimentat un creixement del 2,1 mentre que els empleats ho han fet en un 0,8% durant el passat mes de març i en relació al mateix període del 2022

Productes d'alimentació exposats a un supermercat.
Productes d'alimentació exposats a un supermercat. ARXIU

Les grans superfícies han experimentat un augment de vendes i de treballadors durant el passat mes de març. Les vendes creixen en un 2,1% mentre que el nombre d'empleats ho fa en un 0,8% en relació al mateix mes del 2022. Les dades han estat publicades aquest dijous pel departament d'Estadística de Govern.

Entrant en el desglossament de l’índex en funció del tipus de producte, la venda dels alimentaris augmenta un +1,5% i, la venda de la resta de productes (no alimentaris) augmenten un +2,7% en comparació amb el mateix període de l’any anterior.

Aquesta variació general anual se situa per sota de la xifra d’Espanya (+10,6%). Pel que fa a les dades de França aquests mes no estan disponibles. Pel que fa a l’índex de vendes a preus constants (descomptant l’efecte dels preus), disminueix el -6,3% al març del 2023 en comparació amb el període homòleg de l’any anterior, les vendes de productes alimentaris cauen el -12,3% i les vendes de la resta de productes disminueixen un -2%.

.D’altra banda, l’evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials al març del 2023 augmenta un +0,8% respecte al mateix mes de l’any anterior, més del 63% són dones i més del 92% disposa de contractes a jornada completa.

Etiquetes

Comentaris

Trending