L’AR+I pressiona perquè el català no estigui discriminat en els serveis d’intel·ligència artificial

Treballa en un grup de discussió en el si del Consell d'Europa per aconseguir que, per exemple, els assistents de veu ens atenguin en la llengua oficial del país

L'AR+I participa en el grup de treball del Consell d'Europa
L'AR+I participa en el grup de treball del Consell d'Europa AR+I

Andorra Recerca + Innovació fa temps que treballa en un grup de discussió en el si del Consell d’Europa sobre un conveni d’intel·ligència artificial que inclou, entre altres, que no hi hagi una discriminació en termes de llengües minoritàries. L’objectiu és aconseguir que els serveis com els assistents, de veu, per exemple, ens atenguin en català.

El català és l’idioma oficial d’Andorra i la ciutadania té dret que aquest tipus de serveis com la coneguda Alexa els atenguin en català. L’AR+I està immers en un grup de treball al Consell d’Europa perquè no hi hagi discriminació per raons culturals i que es tinguin en compte les llengües minoritàries. El coordinador de tecnologia, Jordi Acsensi, ha explicat que “estem en el darrer tram de les discussions i esperem tancar el darrer document a mitjan de març de l’any vinent, i a partir d’aquí s’ha de fer una aprovació”.

Les expectatives, segons apunta, són bones perquè “hi ha molt bona recepció dels països que formen part del Consell d’Europa, si no d’altres com els Estats Units, Japó, Canadà, Mèxic o Israel”. A banda, diu, hi ha una tasca més social i s’està en converses amb els grups que treballen per a la defensa del català. “Tenim el radar posat en què s’està fent des de Catalunya, País Valncià, les Illes Balears, la Catalunya Nord i l’Alguer”, ha expressat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending