Andorra Telecom inverteix 1,7 milions en una línia amb França per garantir la connexió a internet

Ha d'aportar garanties de servei, minimitzar de manera dràstica la possibilitat d’interrupcions i garantir la gestió de l’alt volum de tràfic que fan els usuaris i que va en augment

Comentaris

Representants d'Andorra Telecom, Govern i Arteria després de la signatura de l'acord.
Representants d'Andorra Telecom, Govern i Arteria després de la signatura de l'acord. ANDORRA TELECOM

El president del consell d’administració d’Andorra Telecom, Jordi Torres i El President d’Arteria, Gilles Calligaro, han signat aquest dimarts el conveni per disposar d’una nova línia internacional amb sortida per França. Aquesta nova línia la proveeix Arteria, una empresa 100% filial de RTE (Réseau de Transport d'Electricité), que presta serveis als operadors i proveïdors d'Internet a través d’infraestructures d'alta velocitat. Ha suposat una inversió de 1,7 milions d’euros i ja està en funcionament.

Andorra Telecom disposa actualment de dues línies internacionals per la banda francesa, una amb Ariège Telecom i una altra amb Orange. Aquesta nova connexió amb França es farà a través d’Arteria i aportarà més robustesa a les connexions internacionals de l’operadora per fer front a la creixent demanda del servei d’internet. De la banda espanyola es disposa de tres sortides internacionals, una amb Telefónica i dues amb Xarxa Oberta de Catalunya.

El fet de disposar de múltiples línies internacionals aporta garanties de servei, minimitza de manera dràstica la possibilitat d’interrupcions i garanteix la gestió de l’alt volum de tràfic que fan els usuaris i que va en augment. Segons declaracions del president del consell d’administració d’Andorra Telecom, Jordi Torres, “oferir una connexió a internet estable és una de les prioritats d’Andorra Telecom. Internet ha esdevingut un servei bàsic que no pot aturar-se. És per aquest motiu que l’operadora inverteix constantment per garantir una bona connexió a Internet. Vull agrair també la col·laboració amb FEDA que ha facilitat el camí per tal que aquestprojecte, que beneficia tot el país, pugui ser una realitat”.

Segons declaracions del president d’Arteria, Gilles Calligaro, “Ha estat un projecte ambiciós i controlat, amb la contribució de múltiples actors, una planificació difícil però respectada, realitzada per un equip molt unit en el context d'una pandèmia, i finalment, una col·laboració duradora que es podria estendre a altres projectes, en benefici dels andorrans.”

Comentaris

Trending