Andorra Telecom indaga sobre la falla de TPV que afecta molts comerços del país

Fa quatre hores que establiments del país no poden cobrar amb targeta de crèdit amb normalitat als clients per una avaria que no se sap d’on prové, encara que podria estar deguda a una caiguda parcial de l’operador RedSys que explicaria que la incidència sigui força generalitzada

Un TPV.
Un TPV. arxiu

Tècnics d’Andorra Telecom estan comprovant gairebé un per un els TPV d’aquells establiments que des de fa aproximadament quatre hores no poden cobrar amb targeta de crèdit els clients que així ho desitgen, i que en alguns casos han d’acudir a caixers automàtics a treure diners en efectiu per poder abonar les seves compres. L’operadora de telecomunicacions té 23 incidències obertes, tot i que la falla seria més generalitzada.

Segons fonts de l’operadora de telecomunicacions, serien relativament pocs els terminals que no funcionen, però ara per ara se’n desconeix el motiu i la incidència es manté, aproximadament, des de les 4 de la tarda, hora en la qual s’haurien concentrat la immensa majoria de les trucades que Andorra Telecom ha rebut per advertir de l’anomalia, que té de ben segur a veure, en part com a mínim, amb una qüestió de comunicacions.

Segons fonts bancàries consultades, tot indica que hi hauria hagut una caiguda parcial de la plataforma que dóna servei al pagament electrònic, que va associat a la plataforma de la companyia espanyola RedSys. El servei TPV, segons alguns empresaris, només informa que es tracta d’una avaria general. De fet, ni tan sols deixa fer el tancament.

Comentaris (1)

Trending