Andorra inicia el procés de seqüenciació genòmica d’algunes de les seves espècies

Actua Innovació i el Centre de Regulació de Barcelona han signat aquest dilluns un acord de col·laboració

L'acord s'ha signat aquest dilluns.
L'acord s'ha signat aquest dilluns. ACTUA

Actua Innovació i el Centre de Regulació Genòmica de Barcelona (CRG) han signat aquest dilluns un acord de col·laboració que posicionarà Andorra per primera vegada en el mapa internacional de la seqüenciació del genoma, que entre d’altres permet que alguns éssers vius del país formin part del catàleg internacional de la biodiversitat, en seguiment de les recomanacions de la Comissió Europea en l’àmbit de la sostenibilitat i la conservació dels ecosistemes.

Per part del Principat, ha signat el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, en presència del director d’Actua Innovació, Marc Pons. Galabert ha explicat que “l’acord suposa que Andorra s’apropi cap a un àmbit de coneixement que pot aportar moltes oportunitats en l’àmbit de la salut humana i la biodiversitat. De fet és la primera vegada que el país participa en un projecte d’aquest abast”.

El Centre de Regulació Genòmica de Barcelona és un dels instituts d’investigació pioners al món en  l’àmbit de la genòmica, tant a nivell de recerca com en el foment de startups del sector de la biomedicina a través de la transferència de tecnologia. En aquest sentit, el director del CRG, Luis Serrano, ha assenyalat que “amb un gran nombre d’espècies en perill d’extinció, el planeta afronta una crisi sense precedents. La seqüenciació genòmica de les espècies és important per veure la variabilitat de les poblacions i l’existència de varietats que cal conservar, aportant nous coneixements que salvaguarden la biodiversitat, els ecosistemes, la salut de les persones i economies mundials. Els genomes de referència d’alta qualitat només existeixen per a una petita fracció de les espècies europees. Aquest acord és un bon primer pas per solucionar aquest problema”.

Etiquetes

Comentaris

Trending