Andorra debutarà enguany ‘en línia’ al concurs de Miss Univers per a dones madures

La resident catalana aspirant a dedicar-se professionalment al món de la passarel·la Fiona Fàbrega serà la representant del Principat, mentre que Míriam Gil es presenta a la versió europea del certamen

Fiona Fàbrega i Míriam Gil són les dues candidates del Principat.
Fiona Fàbrega i Míriam Gil són les dues candidates del Principat. MRS. UNIVERSE / MRS. EUROPE

El dia de Reis de l’any vinent, si res no s’espatlla, se sabrà qui és la Miss Univers per a dones madures, un certamen que s’anomena formalment Mrs. Universe. Per primera vegada hi haurà una representant d’Andorra. Es tracta de la resident catalana Fiona Fàbrega, amb estudis d’infermeria, ballarina i que aspira a dedicar-se professionalment al món de la passarel·la. En la versió europea del mateix esdeveniment, serà Míriam Gil la representant andorrana. Enguany, els dos concursos es faran ‘en línia’.

Els dos concursos, una barreja de moda, màrqueting, turisme i promoció personal, van dirigits a dones que no estrictament han de seguir els cànons dels certàmens per sort o desgràcia tradicionals. Així, es pot acudir a aquest esdeveniments encara que s’estigui casat o afillat, o se superi els vint-i-pocs anys. A diferència de l’any passat en què el Principat va ‘enviar’ per primera vegada una representant a Mrs. Europe que s’acostava a la quarantena, i que és, d’entrada, el que més s’aproxima a la idea ‘MILF’ de Mrs. Universe i Mrs. Europe, en aquesta ocasió les dues representants queden a la franja baixa de l’edat mínima permesa. Fiona Fàbrega té 25 anys i Míriam Gil tres més.

La candidata a Mrs. Universe és “una dona cosmopolita, camaleònica, que s’adapta a totes les situacions i a tots els temps”; de l'aspirant andorrana a Mrs. Europe se’n destaca la “frescor, amabilitat i dolçor. Té una excel·lent forma d’enamorar la càmera”

La directora del concurs per a Portugal i Andorra, Rosa Iglesias, ha assegurat estar molt satisfeta de les dues representants escollides. Lamenta, això sí, que no puguin lluir-se en directe i amb les diferents proves que es fan tradicionalment al certamen, que fa una dotzena d’anys que està en funcionament. Mrs. Universe se sol fer al desembre i Mrs Europe a final d’estiu. En el primer dels certàmens hi sol haver unes cent candidates i, en el segon, vint-i-cinc aproximadament. En aquest darrer, enguany el concurs s’havia d’haver celebrat a Estònia.

Enguany tot serà telemàtic. Les concursants, en el cas de les dues representants andorranes ja estan inscrites, hauran d’enviar a l’organització un ‘book’ de fotografies i un vídeo d’1 minut presentant-se. En el cas de Mrs. Universe de l’1 al 20 de desembre s’obrirà el termini de votació ‘en línia’ i finalment es dirà qui és la guanyadora el 6 de gener. En el cas de Mrs. Europe les votacions s’iniciaran el primer d’octubre i la vencedora, com en l’altre certamen, no s’anunciarà, també, fins al dia de Reis.

Rosa Iglesias assegura que ha triat Fiona Fàbrega “per la seva professionalitat”. Considera a la candidata per Andorra a Mrs. Univers “una dona cosmopolita, camaleònica, que s’adapta a totes les situacions i a tots els temps”. El fet que ja tingui experiència en certàmens similars (va guanyar Miss Tourism World España i es va presentar a World Top Model) i el fet que ja sigui mig professional del món de la moda, diu la directora dels concursos per a Portugal i Andorra, la diferencia, en certa manera, a una Míriam Gil amb menys preparació però amb “molta frescor, amabilitat i dolçor. Té una excel·lent forma d’enamorar la càmera”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending