Alerta pels continus intents de ‘pescar’ dades bancàries o fer càrrecs indeguts

Ja sigui fent-se passar per transportistes que han d’enviar algun paquet o per algun dels bancs del país, són continus els correus electrònics que molts ciutadans reben en intents d’estafa ben grollers

Mostra d'un dels correus.
Mostra d'un dels correus.

Si rep un correu electrònic que li diu que alguna operació bancària seva no s’ha pogut realitzar perquè alguna cosa ha fallat, abans de fer res comprovi si realment ha fet dita operació o si, en cas d’haver-la dut a terme, realment hi ha hagut algun error. Són continus els intents d’estafa, força grollers, que bandes organitzades estrangeres intenten dur a terme a través de la remesa de correus electrònics sovint molt poc treballats.

L’objectiu d’aquests grups dedicats a la ciberdelinqüència són, o bé poder obtenir dades sensibles -essencialment bancàries- de la persona o les persones a les quals adreça el correu electrònic o, si la cosa avança i està més elaborada, mirar de fer càrrecs indeguts. És a dir, obtenir un benefici econòmic directe malgrat el pagament que s’aconsegueixi fer fer a la víctima.

En aquest sentit, aquest és un objectiu que més sovint sol perseguir un correu que se sol fer passar per una empresa de transport per carretera que, suposadament, té pendent el lliurament d’un paquet a vostè. I que sempre necessita d’un darrer tràmit, pendent de pagament és clar, abans de poder fer l’entrega. No es cregui res de res. Són estafes. Temptatives, és clar. Però per molt groller que sigui l’intent, sempre hi ha qui acaba picant.

Etiquetes

Comentaris

Trending