Agricultura proposa deu sancions per a propietaris de gossos perillosos per 5.820 euros globals

Conduir els animals sense anar lligats o sense dur el morrió posat és la infracció més habitual detectada en diferents punts d’ús públic del territori nacional

Els gossos potencialment perillosos s'han de dur lligats i amb morrió.
Els gossos potencialment perillosos s'han de dur lligats i amb morrió. ARXIU

Els instructors d’expedients del departament d’Agricultura han proposat sancionar fins a deu propietaris de gossos de races potencialment perilloses per no portar els animals amb els diversos elements que requereix l’actual normativa de tinença. Deixar anar solts els cans i fer-ho sense que portin morrió és un dels fets més habituals. En global, les sancions proposades suposen 5.820 euros.

Més enllà d’algunes propostes de sanció, també hi ha la incoació d’alguns nous expedients. Pocs per això. Així ho reflecteix el BOPA aquest dimecres. En alguns casos, avui es publica tant la incoació de l’expedient com la proposta ja de multa. Queda clar que les anomalies amb els animals potencialment perillosos es poden donar a qualsevol punt del territori nacional. Des del Parc Central fins a la rotonda d’Aixovall passant per algun punt més aïllat però també d’ús públic de la Massana.

De fet, les propostes de sanció fan referència a deu espais diferents. Hi ha algun propietari que repeteix i n’hi ha algun que en el mateix acte se’l sanciona per dos gossos diferents. Les infraccions més habituals tenen a veure amb el fet de portar el gos sense morrió. Però també deslligat o sense assegurança. En algun cas, les tres infraccions es cometen de forma conjunta amb la qual cosa la proposta de multa individualitzada s’eleva fins als 900 euros. Puntualment, el gos en qüestió ni tan sols està registrat degudament.

Comentaris (6)

Trending