L’Agència de Ciberseguretat alerta que amb la IA els atacs seran més sofisticats i més convincents

Ha publicat les tendències per aquest 2024 on destaca la manca de professionals qualificats en la matèria i demana “retenir talent”

Comentaris

La intel·ligència artificial farà els actacs més sofisticats.
La intel·ligència artificial farà els actacs més sofisticats.

L’Agència Nacional de Ciberseguretat d’Andorra ha publicat les seves prediccions i tendències per aquest 2024. La presència de la intel·ligència artificial ocupa un espai important i s’alerta que els atacs destinats a obtenir l’accés als sistemes “seran més sofisticats”, sobretot amb eines com el ChatGPT.

La intel·ligència artificial (IA) pot tenir beneficis, però també inconvenients. Des de l’ANC-AD s’alerta que “els atacs d’enginyeria social adreçats a enganyar usuaris perquè donin accés als atacants també seran cada vegada més sofisticats”. En aquest sentit, exposa que les eines d’IA generativa com el ChatGPT “permeten fer atacs de manera més intel·ligent i personalitzada i els actacs ‘deepfacke’ seran més freqüents”.

L’organisme exposa que amb el ChatGPT es podrien crear missatges “més convincents i personalitzats en el ‘phishing’”. Així mateix, exposen que “els atacants podrien utilitzar informació recopilada per personalitzar els atacs i fer que els textos siguin més creïbles i més difícils de detectar”. Així mateix, es remarca que la manipulació de contingut multimèdia també es pot fer servir per enganyar a la població.

Per intentar donar-hi resposta, s’assenyala que l’educació i la conscienciació són essencials perquè detectar possibles estafes. Per aquest motiu, es demana verificar constantment les adreces i els accessos.

Un altre dels reptes és combatre l’anomenada bretxa d’habilitats. El fet que les amenaces cibernètiques siguin cada vegada més sofisticades fa augmentar la demanda de professionals de ciberseguretat qualificats. L’ANC-AD remarca que hi ha una manca d’aquest perfil i, per això, aposta per invertir en programes educatius i fomentar la formació en aquesta matèria, això com “reclutar i retenir talent”. I és que aquesta bretxa, tal com destaca, “representa un risc no només per a les organitzacions individuals, sinó també per a la infraestructura cibernètica global”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending