L’administració subvenciona per primer cop el benestar animal de les explotacions ramaderes bovines

S'han aportat 125.000 euros i també s'ha implantat una bonificació en l ’ajut al foment de plans de millora i a la formació

Una imatge de bestiar que pertany a la ramaderia andorrana.
Una imatge de bestiar que pertany a la ramaderia andorrana. ARXIU

Els ajuts públics al sector de l’agricultura de l’Administració central i local  durant l'any 2021 són de 2.675,34 milers d’euros amb un increment del 8,2% respecte a l’any anterior, principalment en un nou ajut a la bonificació del benestar animal de les explotacions ramaderes bovines amb un import de 125.000 euros per primer cop i en l’ajut al foment de plans de millora i a la formació que és de 92.000 euros envers cap import l’any anterior.

L’ajut al foment de les pràctiques agràries específiques adequades per al manteniment del medi natural incrementen en 4,7 milers d’euros, mentre que els tres ajuts restants disminueixen el seu import, un 2,9% (-11,3 milers d’euros) l’ajut al foment del dall dels prats, un 8,9% l’Ajut al foment de la producció de productes de qualitat controlada (30,4 milers d’euros) i un 0,2% l’Ajut al foment de les pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya (-3,4 milers d’euros). Les transferències dels comuns a l’activitat agrícola i ramadera incrementa en un 78,6% passant de 34 milers d’euros a 60,8 milers d’euros.

En relació amb els darrers sis anys, l’import dels ajuts se situa lleugerament per sobre de la mitjana del període 2016-2021 i suposa el 20,3% del valor afegit brut generat pel mateix sector. Respecte al PIB nominal, els ajuts públics al sector de l’agricultura comporten el 0,1%.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending