Acció Feminista denuncia que dones de serveis essencials no perceben el 100% de la baixa

Asseguren que aquestes persones han tingut greus problemes per pagar les despeses corrents a finals del mes d'abril

Un acte d'Acció Feminista.
Un acte d'Acció Feminista. Altaveu

Acció Feminista ha denunciat en un comunicat aquest dijous algunes de les situacions que, durant la crisi sanitària, estan tenint especial afectació sobre les dones. Segons el col·lectiu  la CASS només cobreixi un 66% de la nòmina d'algunes dones que són cap de família monoparental que han patit la Covid-19 i que són treballadores de serveis essencials. Asseguren que moltes d'aquestes persones han estat contagiades al seu lloc de treball, i en tractar-se d'una baixa d'accident laboral, la CASS hauria de cobrir el 100% del salari.

Per Acció Feminista, "aquestes famílies han vist disminuir molt els seus ingressos –que ja de per si són reduïts– tenint en compte que les baixes laborals per coronavirus són llargues". La conseqüència per aquestes persones "és que han tingut greus problemes per pagar les despeses corrents a finals del mes d'abril". També ha alertat de casos de dones vulnerables que treballen en activitats essencials i que "han hagut d'estar de baixa laboral per evitar contagiar-se". En aquest cas, "la baixa laboral ha estat considerada malaltia comuna", per la qual cosa "no cobren els tres primers dies" i, la resta, "cobren només un 53% el primer mes i el 66% el segon", fet que ha contribuït a disminuir encara més els ingressos mensuals. A banda, en el text també s'assegura que hi ha casos en què "per trobar-se en període de prova a l'empresa", no se'ls ha renovat el contracte a causa de la crisi sanitària. Aquest fet provoca que "no puguin accedir a la prestació per desocupació involuntària" promoguda pel Govern.

Una altra de les preguntes que es formula Acció Feminista té a veure amb el Servei Integral d'Atenció a la Dona (SIAD). En aquest cas, l'entitat vol saber "quina és l'activitat del servei durant aquesta crisi, si hi ha hagut dones que han volgut avortar i com es procedeix per ajudar-les" per assolir aquest objectiu.

Comentaris

Trending