L’acapte ‘basquetbolístic’ de sang es va tancar amb 146 donacions aptes

Les aportacions predominants són les dels grups sanguinis 0+ i A+ i les persones d’edat compresa entre els 45 i els 54 anys

Participants en l'acapte de dilluns.
Participants en l'acapte de dilluns. CREU ROJA ANDORRANA

La campanya de donació de sang que va tenir lloc dilluns al Poliesportiu d’Andorra va atraure 172 donants, dels quals 146 han estat considerats aptes. Com passa des que es va instaurar l’obligació de registrar-se per donar sang el passat novembre, acudeix a les crides més gent de la que s'ha registrat i si no es formen aglomeracions és atesa. És per això que s’ha arribat a aquestes xifres quan el límit d’inscripcions estava fixat en un centenar i mig de persones.

Entre això i que el nombre de no aptes ha estat inusualment baix, s’ha superat el nombre de donants efectius de l’anterior campanya organitzada en col·laboració amb el BC MoraBanc Andorra, el març de l’any passat, just abans del confinament, quan n’hi va haver 138. En aquella ocasió 84 persones eren donants per primer cop, mentre que en aquesta ho han fet 53. Per sexes, els donants s'han repartit a parts iguals: meitat i meitat entre homes i dones.

A diferència d’altres ocasions en què la franja d’edat més representada sol ser la de 35 a 44 anys, en aquesta darrera campanya han abundat les persones d’entre 45 i 54 anys, que han sumat el 27,33% dels donants. En canvi, es mantenen com a predominants els grups sanguinis 0+ i A+, amb el 27,68% i el 25,89% respectivament. La propera campanya de donació de sang organitzada per la Creu Roja Andorrana tindrà lloc els dies 14, 15 i 16 de juny a la sala Consòrcia del Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

Comentaris

Trending