Sis joves andorrans que fan estada a Indonèsia tornen a viure un nou terratrèmol, aquest cop més fort

Una noia i quatre nois, en dos grups separats, han notat molt intensament des de Bali un sisme d’intensitat 7 sobre 10 amb epicentre, novament, a Lombok, on viu una altra noia del país

Desperfectes causats pel terratrèmol a Bali, on es troben cinc dels sis joves andorrans localitzats per l'Altaveu a Indonèsia.
Desperfectes causats pel terratrèmol a Bali, on es troben cinc dels sis joves andorrans localitzats per l'Altaveu a Indonèsia.
Sis joves andorrans que romanen encara a Indonèsia, de fet, una d’elles hi resideix i hi treballa, han tornat a ser testimonis d’un nou terratrèmol, més greu potent encara que el que hi va haver una setmana. Els sis joves estan repartits en tres grups diferents i que no mantenen contacte entre ells. Cinc són a Bali i la sisena, la resident a Indonèsia, a Lombok, on s’ha situat novament l’epicentre del moviment sísmic. Tots sis -dos noies i quatre nois- estan bé, però com han confirmat dos d’ells han passat “molta por” i han viscut molt més el sacseig.

Fa una setmana tots sis, més cinc andorrans més que en aquell moment, com a mínim, també eren a la zona, ja van viure un altre terratrèmol i les seves respectives rèpliques. Si diumenge passat el sisme va ser de 6,4 en l’escala de Richter, avui, aquest índex s’ha incrementat fins a 7, amb l’afegit que a diferència de fa una setmana, en aquesta ocasió hi ha una prealerta de tsunami. Hores d’ara encara és aviat per fer balanç de víctimes. Els danys materials, però, no només s’han produït a Lombok i la seva principal ciutat, Mataram, també hi ha hagut afectació a Bali.

Justament, és en aquesta darrera illa on es troben cinc dels joves andorrans que passen les seves vacances per l’arxipèlag indonesi. El terratrèmol s’ha produït, més o menys, a l’hora de sopar. De fet, a una parella andorrana, el sisme els ha enxampat en un restaurant on estaven departint un àpat i “s’ha mogut absolutament tot”. De fet, segons que han explicat, han sentit “molta por” i només els alleuja saber que demà, si no hi ha nous inconvenients, ja tenen previst abandonar la zona i marxar cap a un altre punt del món en una rota que els ha de mantenir lluny d’Andorra, almenys, fins al proper mes de febrer.

Els sis han percebut molt més el cop que fa una setmana i han passat “molta por” tot i estar bé i mirant d’estar al cas de possibles alertes de tsunami

Tres nois que també fa dies que són a la zona i que diumenge van viure el terratrèmol a Lombok mateix, han estat testimonis del nou moviment tectònic des de Bali. I segons els seus familiars, han notat el sisme molt més que la setmana passada. En principi, cap d’ells no ha vist en directe desperfectes. Però encara hi ha molta confusió i cert desconeixement de la repercussió, que aquesta vegada sí que ha afectat, per exemple, l’aeroport de Lombok. 

L’única andorrana que segons ha pogut corroborar l’Altaveu viu ara per ara a la zona, i que just fa estada a Lombok, estaria bé, es trobaria en una zona muntanyosa que queda relativament lluny d’on s’ha localitzat l’epicentre. El sacseig, però, sí que l’ha notat a base de bé. Però els familiars consultats han assegurat que també està bé i sense cap alteració important.

Etiquetes

Efectes del terratrèmol al nord de Lombok.

Relacionat

“Vam passar molta por”
-

Relacionat

Una desena d’andorrans han pogut refer el seu viatge per Indonèsia després de viure el terratrèmol de Lombok
-

Relacionat

Almenys quatre andorrans surten indemnes del potent terratrèmol que ha afectat illes turístiques d’Indonèsia

Comentaris

Trending