Almenys quatre andorrans surten indemnes del potent terratrèmol que ha afectat illes turístiques d’Indonèsia

L’epicentre del moviment tectònic, d’una magnitud de 6,4 en l’escala de Richter, s’ha donat a Lombok, justament on eren de viatge els ciutadans del país, que han comunicat que estan bé

-
-

Com a mínim quatre andorrans han viscut en primera persona i han sortit indemnes del terratrèmol de magnitud 6,4 en l’escala de Richter que ha viscut aquest diumenge l’illa indonèsia de Lombok, a l’est de l’arxipèlag. El moviment tectònic ha causat diversos morts -més de deu segur- especialment entre la població local. Les quatre persones andorranes que estan de vacances just a Lombok han notat plenament el sacsejament.

El terratrèmol principal, el més fort i danyós, ha estat a primera hora del matí indonesi i ha durat uns deu segons, temps suficient perquè es veiessin escenes de pànic i perquè es causessin molts notables estralls. Els quatre andorrans que, per ara, se sap que són a la zona han comunicat que estan bé però també han fet notar el temor que han viscut durant el moment del cop geològic inicial i els instants posteriors. Això sí, en cap cas no els ha afectat directament els moviments de la terra encara que sí, òbviament, pot tenir això conseqüències en el seu viatge.

Malgrat que l’acció de la falla aniria a la baixa, s’han viscut més d’un centenar de rèpliques que fan als experts en desastres del govern indonesi demanar a la població que es mantingui en alerta. Encara és aviat per avaluar tot plegat. El que és clar és que el terratrèmol i especialment les seves rèpliques s’han deixat sentir a Bali, l’illa més famosa i turística d’Indonèsia, amb la qual cosa això ha contribuït a generar una aurèola de por encara major arran del moviment de la terra.

A través dels canals telemàtics oficials, el ministeri d'Afers Exteriors ha recordat que el telèfon d’emergències per a viatgers és el 00 376 324292. I ha recordat que si alguna persona es troba a la zona del terratrèmol de Lombok pot contactar de seguida, tant per comunicar que és allí i que no ha passat res, com per demanar algun tipus de suport si és que cal.

Etiquetes

Comentaris

Trending