Sindicats de l'administració consideren que hi haurà expedient laboral per al 'furtiu del COEX'

Comentaris

Sindicats de l\'administració consideren que hi haurà expedient laboral per al \'furtiu del COEX\'
Sindicats de l\'administració consideren que hi haurà expedient laboral per al \'furtiu del COEX\'

Sindicats de l’administració pública donen per fet que el treballador de l’àrea de conservació i explotació de carreteres (COEX) que va ser enxampat per agents dels banders el primer cap de setmana de febrer cometent un suposat acte de caça furtiva haurà de ser expedientat laboralment. Les fonts consultades han assegurat, també, que el fet que se li obri un expedient no significa que directament se’l sancioni. Però sí que s’haurà d’instruir una causa contra ell en paral·lel al que té en marxa el cos de protecció de la natura. La pràctica il·legal de caça l’hauria dut a terme en hores de feina. Exactament, durant la guàrdia del cap de setmana.

Els fets protagonitzats per l’home, un lauredià resident a Ordino de 50 anys, ha deixat perplex molts departaments de l’administració. I ha causat entre indignació i sarcasme entre el col·lectiu de caçadors, entre el qual el furtiu ja era conegut per pràctiques no sempre ajustades al que marquen les normatives. De fet, no és el primer incident que hauria causat d’una naturalesa similar a la que hauria protagonitzat en les immediacions de la carretera d’Ós, tot disparant contra un isard que voltava per la zona protegida (vedat) d’Enclar.

Pel fet que es tracta d’un caçador experimentat, conegut i, alhora, perquè és també un funcionari de llarguíssim recorregut dins el COEX, el cas s’està tractant amb molta discreció i extremada prudència. Diverses fonts reconeixen que, de confirmar-se els fets -abatiment d’un animal en una reserva protegida disparant pràcticament des d’una carretera general (malgrat que hauria respectat la distància de seguretat i, òbviament, no hauria disparat contra cap nucli urbà) i, probablement, enmig de la jornada de feina, de fet duent a terme aquesta i amb mitjans públics (com ara el vehicle)- l’home se l’hauria jugat en excés en aquesta ocasió.

Les fonts consultades, però, han deixat clar que el cas ha de ser tractat com al que hagi estat i respectant totes les garanties que escaiguin al responsable dels fets també se li han d’aplicar estrictament la normativa escaient vigent. D’aquí que l’obertura de l’expedient laboral ha de ser el mínim en què s’encarrili la sanció, si cal, escaient. Alhora, també els banders instrueixen el dossier corresponent per la infracció comesa. 

En aquest cas, és més que probable que la proposta que es faci sigui la màxima que permet la Llei de caça: això són 3.000 euros de multa més la retirada del permís de caça i la inhabilitació per tres anys. Per tant, si d’aquí tres exercicis l’home vol tornar a dur pràctiques cinegètiques haurà de presentar-se de nou a les proves de capacitació pertinents.

Comentaris

Trending