Sílvia Bonet retira una proposició de llei en evidenciar-se que era una mala còpia d’altres propostes

La consellera general independent va presentar un text amb un nombre tan gran d’incoherències que ni tan sols Sindicatura ha tingut valor de fer-lo publicar mai de manera oficial

-
-
La consellera general independent Sílvia Bonet ha hagut de córrer aquest dilluns a buscar les firmes dels parlamentaris lauredians Carine Montaner i Josep Majoral per tal de poder retirar la proposició de llei de professions sanitàries que va presentar al juliol i que ha resultat ser, més enllà d’inconsistent, un recull de propostes fetes pels col·legis professionals. En la majoria de casos, una còpia d’aquelles propostes disposada sense solta ni volta.

Bonet va presentar el juliol de pressa i corrent poc abans de l’inici de les vacances estivals una proposició de llei que ha resultat ser poc més que un copar i enganxar del treball que els col·lectius professionals sanitaris havien fet amb responsables del ministeri de Salut. Això sí, hi va afegir uns annexos. El document, segons diverses fonts parlamentàries que han corroborat i ampliat la informació avançada pel ‘Diari d’Andorra’, va acabar sent “un nyap”. El propi ministre de Salut, Carles Álvarez, va demanar a la parlamentària que retirés el text.

La sol·licitud ministerial es va produir després que els propis col·lectius sanitaris mostressin el seu malestar i l’enuig amb Bonet pel fet de veure com les propostes que havien estat treballant amb el departament de Salut i que haurien estat exposades en reunions amb la consellera havien acabat dins d’un text legal sense ordre ni concert. De fet, segons les fonts, era tal el nivell de mancances i d’incoherències que presentava la proposició que Sindicatura ni tan sols no el va publicar mai al Butlletí del Consell General.

Davant de tot plegat, el fet que hagi transcendit que Bonet va fer una mala còpia just després que l’Altaveu també exposés la voluntat de la parlamentària de quedar-se la compensació de 250 euros per un vol que es va anul·lar al seu dia han fet que la parlamentària hagi pres la decisió de retirar el text. Calia, però, el suport o la ratificació de les mateixes persones que van avalar el text per tal que pogués fer marxa enrere. Com que Bonet és independent, necessitava per presentar una iniciativa legislativa la firma de dos consellers més. Al seu dia li van prestar la signatura els parlamentaris d’Unió Laurediana (UL) Josep Majoral i Carine Montaner. 

Ara calia que les mateixes persones tornessin a signar un document… però per fer marxa enrere. Sílvia Bonet hauria estat bona part del dia -no ha acudit a la reunió de la comissió legislativa de Sanitat prevista per avui- perseguint els parlamentaris lauredians per poder tancar la qüestió. I segons fonts properes a la formació parroquial de Sant Julià finalment Majoral i Montaner haurien estampat la firma perquè el text del nyap pugui ser retirat.

Comentaris (2)

Trending