Sílvia Bonet afirma que "no toleraré convertir-me en una consellera de segona" però diu que "no 'm'emperraré' amb res"

Comentaris

Sílvia Bonet afirma que \"no toleraré convertir-me en una consellera de segona\" però diu que \"no \'m\'emperraré\' amb res\"
Sílvia Bonet afirma que \"no toleraré convertir-me en una consellera de segona\" però diu que \"no \'m\'emperraré\' amb res\"

La fins fa poc parlamentària de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) Sílvia Bonet ha assegurat que no tolerarà “convertir-me en una consellera de segona” però que el fet de que continuï o no al Consell General no depèn, segons ella, del fet que pugui mantenir la plena dedicació al càrrec o determinades representacions en delegacions internacionals. “No ‘m’emperro’ absolutament amb res.” Ara, ha afirmat que “amb el que jo sóc rebel és amb el joc brut” i que si aquest segueix, referit bàsicament al fet que li estiguin caient crítiques per totes bandes i que hi hagi persones del seu entorn, almenys del seu entorn fins fa poc, que a parer seu la pretenguin “trepitjar”.

La consellera general ha fet unes reflexions força críptiques sobre la seva decisió de plegar d’SDP i la situació que això ha generat en el marc d’una tertúlia en el programa ‘La Rèplica’ d’Andorra Televisió. Sílvia Bonet ha afirmat que la decisió de sortir d’SDP no ha estat “ni fàcil ni espontània” i que està “fonamentada en una cosa prou sòlida”. I hi ha afegit: “Hi ha coses que no es poden acceptar i no vinc a parlar malament de ningú”. Per a la consellera general, el més estrany de tot plegat és que en un tres i no res s’hagi passat “d’una (bona) consideració a completament l’oposat”.

Bonet ha explicat que “vull continuar (com a consellera) per no deixar a mitges la feina iniciada i per la qual hi ha molta gent al darrere”. Si no fos per això, ha assegurat, “m’estalvio el temporal i me’n vaig cap a casa, que jo tinc feina”. Sobre la dedicació exclusiva de què ha gaudit aquests darrers anys, entén que se li va fer una atribució personal perquè ella va demanar poder dedicar-se a ple temps com a consellera, encara que ha recordat que aquella petició mai no va ser resposta. Per tant, l’assignació de la possibilitat de poder gaudir d’un parlamentari a dedicació exclusiva s’hauria fet al partit del qual ara en marxa.

La consellera no ha aclarit ni poc ni gens què ha de passar perquè continuï o plegui. “Allà ells”, ha afirmat quan se li ha esmentat la possibilitat que el PS reclami algun dels càrrecs que ara ocupava. I ha assegurat que “la junta de presidents decidirà i jo acataré”. I que el fet que renunciï o no a l’escó “anirà lligat a l’ambient de treball, a la possibilitat de poder fer la feina i a que hi hagi respecte”. Però no ha aclarit què volia dir cada cosa. Simplement, Bonet pot decidir que per fer la feina necessita la dedicació exclusiva. Tampoc no ha aclarit, per exemple, què vol dir convertir-se en una consellera de segona. A la cambra parlamentària andorrana la immensa majoria dels seus membres es dediquen a l’activitat política de manera parcial.

Sílvia Bonet ha assegurat que si hagués deixat Socialdemocràcia i Progrés (SDP) per anar-se’n a algun altre partit “evident hauria deixat l’escó” i ha garantit que “no hi ha cap cant de sirena” de Demòcrates per Andorra (DA) “o com a mínim no ha estat aquesta la meva intenció”. Bonet ha afirmat que ha abandonat SDP perquè en la relació amb els fins fa poc companys s’han superat “determinades línies, per a mi vermelles, i que van més enllà del debat polític”. No obstant això no ha donat més detalls.

La parlamentària ha afirmat també que respecta les opinions que s’estan donant al tomb de la seva situació encara que no les comparteixi i que no té “cap necessitat d’aguantar certes coses”. Bonet ha recordat que “he estat fidel al Jaume (Bartumeu) des de fa molts anys”. Ha assegurat que “sóc una persona, en el fons, de principis, de valors”. I que en la política hi és “per convicció” i per ajudar a la gent com ho ha fet, durant un quart de segle, des de la seva vessant professional d’infermera. També ha garantit que “seguiré defensant un programa electoral” que va contribuir a elaborar.

Ni que ho volgués ella, la parlamentària fins ara d’SDP no es podria incorporar formalment al grup demòcrata. El reglament del Consell General estableix que quan un conseller deixa un grup enmig d’un període de sessions no es pot incorporar a un altre fins al següent període. En conseqüència, no podria afegir-se a qualsevol grup parlamentari que no sigui el mixt fins al mes de setembre. Tant la consellera com Sindicatura es mantenen ferms en què Bonet pugui seguir tenint les condicions (plena dedicació) i la representació en comissions i delegacions internacionals que ha ostentat mentre ha sigut militant d’SDP.

Comentaris

Trending