Si ha d’anar a l’agència tributària a fer un tràmit que no sigui abonar impostos, no hi vagi

Queixes perquè, més enllà de les cues pel fet que s’arriben a dies crítics en el calendari d’abonaments impositius, ‘es convida’ a tornar un altre dia per tota la resta d’operacions

-
-
Si no ha d’anar a fer un tràmit lligat amb algun dels tributs que cal liquidar sí o sí aquest 31 de juliol com a molt tard, no cal que demà vagi a l’agència tributària. S’estalviarà la cua que han de fer aquells que van a fer els abonaments de l’impost de societats, per exemple, i també, potser, la reprimenda d’algun funcionari que el convidarà a tornar un altre dia, quan la tempesta s’hagi calmat.

Formalment, la màquina expenedora de números que fa de filtre i que atorga tandes en funció del tràmit que s’hagi de fer està espatllada, fora de servei. Si es rasca una mica, hom sabrà que no és que la màquina vagi malament. És que, suposadament, es vol evitar que els usuaris, els subjectes obligats, agafin un, dos, tres tiquets perquè així tenen més d’un número i si se’n van una estona i perden una tanda… en perdran una, però potser no pas tres.

Però el motiu real de tot plegat, han explicat algunes fonts i reconegut d’altres, és que la distribució de números de forma manual pretén fer un cribratge més acurat i no atorgar tanda a aquells que no acudeixen a l’agència, a les dependències de la Baixada del Molí, si no és a fer alguna operació, algun tràmit, que unilateralment venci aquest dimecres. Que si l'IGI, que si presentar la comptabilitat, que si la declaració dels serveis prestats per una empresa estrangera...

Per tant, si aquest 31 de juliol no és un termini ineludible per a la seva gestió (cal recordar que hi ha alguns dels tràmits que vencen aquest dimecres que de no fer-se dins del termini comporten posteriorment recàrrecs), no cal que perdi el temps. Passi dijous, millor divendres. O potser, fins i tot i si no marxa de vacances, a partir de la setmana que ve.

Etiquetes

Comentaris

Trending