Setge total al ‘botellón’

La coalició governamental prepara una proposició legislativa per modificar la Llei de seguretat pública que impedirà beure de manera general en espais públics; només es podrà fer si hi ha un acte

-
-
Beure al carrer quedarà prohibit. De fet, formalment ja ho està, però es precisarà en la llei vigent la voluntat d’eradicar totalment trobades per beure en espais públics i s’incrementaran les multes previstes per evitar ‘botellons’. Almenys aquesta és la intenció de la coalició governamental -la suma dels grups parlamentaris de Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos (CC)-, que prepara una proposició legislativa per modificar la Llei de seguretat pública que fa uns mesos que va entrar en vigor. 

El ‘botellón’ entès com la pràctica de beure en un espai públic en qualsevol moment quedarà prohibit i serà perseguit per la via administrativa, és a dir, amb sancions pecuniàries que experimentaran un lleuger (o més que això) increment respecte del que preveu actualment la legislació. Només es toleraran ‘consums públics’ en aquells espais on hi hagi actes degudament autoritzats que socialment estiguin associats a beure alcohol. I el consum d’alcohol només es permetrà, i de manera molt estricta, en aquells espais on es faci la festa. Ni un carrer més enllà.

Després dels incidents ocorreguts a la festa major de Sant Julià, i comprovant que hi havia disfuncions entre la legislació penal i la normativa administrativa, els grups que donen suport al Govern enduriran la normativa especialment en matèria de consum d’alcohol i de drogues. Dit en altres paraules, es vol evitar que per certes zones del país proliferin, especialment, joves bevent en grup o fumant ‘porros’ a tort i a dret. En aquest darrer sentit, el consum de drogues veurà un increment notable de les multes pecuniàries, que es duplicaran o més hi tot. La voluntat de la majoria governamental l’ha avançat aquest dijous al programa ‘La Rèplica’ d’Andorra Televisió el president del grup parlamentari de CC, Carles Naudi.

Actualment, beure o fumar marihuana al carrer podia comportar, sempre que no es fos reincident, sancions d’entre 200 i 500 euros. Ara la voluntat és que aquestes multes quedin situades al tomb dels 1.000 euros, en una mesura que es preveu que serveixi per dissuadir. De fet, la llei vigent ja prohibeix aquestes pràctiques. Però es matisarà el redactat perquè no hi pugui haver possibles llacunes interpretatives.

La legislació que va entrar en vigor el 10 d’abril ja contempla que “resta prohibit el consum de begudes alcohòliques a les vies, als espais i als transports públics. Tanmateix aquesta prohibició no és aplicable en espais públics degudament autoritzats a aquest efecte, com ara les terrasses i altres zones similars, en els espais públics destinats al lleure i on el consum de begudes alcohòliques sigui acceptat socialment, en les festes comunals o estatals i en els altres esdeveniments als espais estrictament reservats i autoritzats a aquest efecte, sempre que en tots els casos es tracti de persones majors d’edat” i també deixa clar que “resta prohibit la tinença o el consum de drogues tòxiques a les vies, als espais i als transports públics”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending