Sense escoles i amb molts integrants auto-observant-se, el ministeri d’Educació tanca del tot

Aquest dilluns el departament liderat per Ester Vilarrubla mirarà de reorganitzar-se per poder oferir continguts educatius a l’alumnat confinat a casa 

La seu del ministeri d'Educació.
La seu del ministeri d'Educació.
El ministeri d’Educació tanca del tot. Amb les escoles sense activitat per decret governamental i molts dels tècnics del departament liderat per Ester Vilarrubla havent passat per l’Escola andorrana de Batxillerat durant la setmana en què també hi haurien estat els dos professors diagnosticats o gairebé -la mestra sí, els resultats sobre les proves a la seva parella no han estat concloents-, Educació ha enviat tots els seus professionals a casa. 

Aquest dilluns la titular ministerial es reunirà amb responsables dels tres sistemes educatius per establir un protocol d’actuació lectiva, per dir-ho d’alguna manera, per mentre duri la situació. Es tracta no només d’elaborar continguts sinó de veure com es pot procedir fins i tot per fer el seguiment del treball dels alumnes. És a dir, mirar si es pot establir més que idees i recomanacions per tal que els escolars, encara que a casa i a un ritme lleugerament diferent al normal, tinguin certes obligacions. Això és el que s’ha d’analitzar i decidir.

Una vegada s’acordi què cal fer, s’anirà encomanant la feina als professionals, que també han anat aportant idees i que també han de romandre a casa. No només els mestres que treballen a les escoles clausurades per decret, també els professionals educatius que presten servei directament a l’edifici ministerial del Molí, a Sant Julià. I és que la setmana que haurien estat ja treballant els professors contagiats després de tornar de la seva estada d’escalada a l’Aneto, diferents tècnics del ministeri haurien estat a l’Escola andorrana de batxillerat participant de les proves d’aquest nivell. 

No seria tot el personal però sí una gran part. Alguna àrea concreta, com per exemple la d’inspecció, hauria passat gairebé totalment per l’institut de la Margineda, amb la qual cosa, tots aquests professionals han de prestar una especial observança al seu estat de salut.

Comentaris (1)

Trending