SDP rep la carta de Sílvia Bonet per la qual plega del partit però es manté "com a consellera INDEPENDENT"

Comentaris

SDP rep la carta de Sílvia Bonet per la qual plega del partit però es manté \"com a consellera INDEPENDENT\"
SDP rep la carta de Sílvia Bonet per la qual plega del partit però es manté \"com a consellera INDEPENDENT\"

La presidència de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) ha tingut aquest dilluns coneixement formal de la decisió de la consellera general Sílvia Bonet de deixar la formació i de mantenir-se com a parlamentària “INDEPENDENT”, en un terme emprat i escrit amb la grafia en majúscules per l’exministra de Salut, dins del grup mixt. Segons fonts properes al partit en el qual fins ara militava Bonet, entre la correspondència que hi havia a la bústia del despatx polític del president d’SDP, Jaume Bartumeu, hi havia una carta de la consellera en què comunicava la baixa de la formació i, alhora, anunciava que pensa quedar-se al Consell General.

Les fonts consultades han assegurat que encara que no del tot impossible és molt complicat que l’esmentada missiva s’hagués dipositat divendres a l’esmentada bústia o en cap altra abans no va transcendir la decisió de Bonet d’abandonar d’SDP. De fet, fonts properes a la parlamentària ordinenca han assegurat que ella mateixa admet que ha gestionat molt malament la seva sortida del grup on fins ara militava. Bonet hauria estat debatent durant la setmana passada amb Sindicatura la viabilitat de poder-se mantenir com a consellera a plena dedicació dins del grup mixt, la situació que ostentava des de principi de la legislatura i de la qual ja va gaudir durant bona part de la legislatura anterior.

Malgrat que Bonet hauria arrencat de la Sindicatura el compromís que podrà tenir dedicació (i remuneració) exclusiva a la política, diverses fonts han assegurat que aquesta situació és molt difícil de justificar i encara més anòmala. Solament el fet que DA no disposa de tots els consellers que podria arribar a tenir a plena dedicació fan argumentar que el fet que Bonet es dediqui plenament a la tasca parlamentària no suposa una despesa extra. Però, en essència i purisme, la decisió no s’aguanta de cap de les maneres.

El consell polític nacional de Socialdemocràcia i Progrés pretén tractar aquesta nit la situació derivada de la renúncia a la militància de Bonet i, en principi, exposarà el seu posicionament en l’habitual compareixença de premsa dels dimarts. La voluntat de la formació, segons algunes fonts, no seria la d’entrar en una ‘guerra’ de retrets i reclamacions de l’escó, encara que des d’SDP s’entén que la consellera hauria d’haver deixat la seva cadira si no està d’acord amb la línia que segueix el partit. 

Les discrepàncies se sustenten, sobretot, en dues grans qüestions. La decisió de la cúpula de la formació de no acudir a les reunions del pacte d’Estat per l’acord amb la UE -que Bonet ja es va saltar obertament en una ocasió i des de llavors ja es va desmarcar del tot dels òrgans de govern d’SDP- i el fet que cada vegada més des del partit se li retragués el que consideraven un excés de viatges parlamentaris que fan que Bonet estigui gairebé més fora del país que no pas a Andorra. De fet, aquesta darrera qüestió se li critica a Bonet des de fa molt temps.

Comentaris

Trending