SDP insta Bonet a acreditar tot un seguit de despeses injustificades a càrrec de l'assignació pública

Comentaris

SDP insta Bonet a acreditar tot un seguit de despeses injustificades a càrrec de l\'assignació pública
SDP insta Bonet a acreditar tot un seguit de despeses injustificades a càrrec de l\'assignació pública

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) insta la fins fa poc consellera de la formació i actualment parlamentària del grup mixt com a independent Sílvia Bonet a justificar degudament tot un seguit de despeses que la ‘consellera viatgera’ hauria fet a càrrec de les assignacions econòmiques que rep SDP en tan què formació amb representació al Consell General. La petició s’emmarca en el trencament de relacions arran de la decisió de Bonet de deixar la formació presidida per Jaume Bartumeu i l’atrinxerament de la parlamentària de voler mantenir la dedicació exclusiva de què gaudeix des de l’inici de la legislatura i, com a mínim fins a l’octubre, també romandre en la delegació andorrana al Consell d’Europa.

Justament, en relació amb el càrrec que ostenta Bonet a Estrasburg, el conseller general d’SDP Víctor Naudi ha fet arribar al síndic general, Vicenç Mateu, una carta en què li demana que en la propera sessió de consell que se celebri al mes de juny es fixi en l’ordre del dia un punt pel qual se’l designi a ell component de la delegació al Consell d’Europa en lloc de Sílvia Bonet. Aquesta petició seria la continuació de la única cosa en què els cinc membres del grup mixt es van posar d’acord en una reunió que van mantenir dilluns: la representació a l’organisme europeu correspon a SDP i en haver-ne deixat la militància, Bonet ja no pot reclamar aquest seient encara que ella sol·licita poder-s’hi quedar fins a l’octubre per poder completar la tasca que ja hi té encetada. SDP entén que la representació davant el Consell d’Europa no només li pertoca per un pacte que es manté amb el PS, si no que a més a més li toca ja.


La formació hauria detectat càrrecs sense justificar o que malgrat que tinguin una acreditació documental no correspondrien a cap activitat professional


Naudi hauria estat l’encarregat o serà l’encarregat -les fonts consultades no han pogut aclarir si el pas ja s’ha formalitzat i SDP manté per ara un escrupolós silenci al respecte- de lliurar la carta en què es ‘convida’ Sílvia Bonet a aportar la documentació necessària que acrediti tot un seguit de despeses que amb càrrec a l’erari públic via assignació parlamentària no haurien estat degudament justificades. O bé perquè al seu dia no es va presentar cap justificant o bé perquè el rebut o la factura annexada per avalar la despesa no correspon a cap activitat que tingués a priori relació amb la tasca professional de Bonet.

Les fonts consultades han assegurat que arran del trencament entre Bonet i SDP, la formació ha recuperat la comptabilitat del grup parlamentari -per ser més exactes, de la part de grup mixt que li corresponia-, que s’havia deixat en mans de la parlamentària ara independent atès que la seva condició de consellera a ple temps li deixava un marge de maniobra més ampli per tenir-ne cura. Hauria estat en aquest moment quan s’hauria descobert que hi podria haver entre deu i vint ordres de despesa, segons les fonts, que no estan degudament acreditades. Des de disposicions del caixer a través de targeta de crèdit fins a pagament d’alguns viatges que a la formació no li constaria que corresponguessin a cap mena d’activitat política. 

Les fonts consultades no han pogut precisar cap més dades i SDP estaria a l’expectativa de la resposta que doni Sílvia Bonet alhora que estaria estudiant quines accions ha d’emprendre si es mantenen els dubtes o s’acaben corroborant hipotètics usos indeguts dels diners assignats al grup. El cas es podria posar en coneixement del síndic general o, anant més enllà, trametre l’afer, si es creu escaient, a la fiscalia perquè endegui les actuacions d’investigació que cregui oportunes si considera que cal intervenir.


Bonet nega que s'aferri a la cadira per diners i recorda a Bartumeu que ella no és el millor exemple per parlar de persones lligades durant anys a la política


I en aquest marc de tibantor entre SDP i Sílvia Bonet, i com a mínim a través dels micròfons de SER Principat d’Andorra, la parlamentària ara independent ha rebatut les paraules del president de la formació, Jaume Bartumeu, en què aquest lamentava que alguns càrrecs polítics actuals pretenguin esdevenir “funcionaris de la política”, alhora que assegurava que Bonet s’aferra a la cadira per una qüestió de diners. La ‘consellera viatgera’ manté que ella defensa que li correspon la dedicació exclusiva perquè és una qüestió de justícia i perquè ho va demanar a l’inici de la legislatura atès que el càrrec parlamentari és incompatible amb la seva dedicació com a infermera al SAAS. 

Segons Bonet, tenir una relació contractual amb el SAAS és una “incompatibilitat” amb el fet de ser parlamentària. I va ser aquest, segons Bonet, l’únic argument usat el 2005 per sol·licitar a Sindicatura la possibilitat de dedicar-se a l’activitat política a ple temps. I com que la situació persisteix, entén que la dedicació hauria de mantenir-se. En la mateixa conversa, la parlamentària ha ironitzat sobre el fet d’haver estat acusada de “funcionària de la política” i s’ha demanat què és allò dolent, si el fet de ser funcionari o el fet de fer polític. Per acabar afirmant, en clara al·lusió a Bartumeu, que “per anys lligada a la política potser no sóc jo l’exemple”.

Comentaris

Trending