SDP enviarà a Sindicatura un informe jurídic per justificar que a Bonet no li correspon la dedicació exclusiva

Comentaris

SDP enviarà a Sindicatura un informe jurídic per justificar que a Bonet no li correspon la dedicació exclusiva
SDP enviarà a Sindicatura un informe jurídic per justificar que a Bonet no li correspon la dedicació exclusiva

El parlamentari de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) Víctor Naudi farà arribar a Sindicatura un informe jurídic encarregat per la formació sobre les conseqüències que, a parer del jurista al qual se li ha encarregat el dictamen, suposa l’abandó de la formació per part de la també consellera general Sílvia Bonet i les implicacions que això hauria de suposar en el funcionament del grup mixt. La conclusió fonamental és que la dedicació a ple temps només correspon a consellers vinculats a organitzacions polítiques. A més, entén SDP, en el marc del pacte al qual es va arribar a principi de legislatura, al grup mixt li pertocava un conseller a dedicació exclusiva de cada dos. Per tant, hi havia d’haver formacions amb un mínim de dos representants.

El president de la formació, Jaume Bartumeu, i el conseller general d’SDP, Víctor Naudi, han tornat a donar tombs aquest dimarts a una situació “esperpèntica i que s’està allargant massa”. I han reiterat el seu convenciment que a Bonet no li correspon, informe jurídic en mà, un escó a ple temps. Tampoc no hi podria accedir Víctor Naudi perquè, pel raonament jurídic posat en el dictamen, si bé sí que forma part d’una organització política aquesta no té dos representants en el sí del grup mixt. Naudi ha deixat clar que ell no demanarà la condició d’exclusivitat. En canvi, es posarà sobre la taula de la junta de presidents i de Sindicatura l’informe encomanat perquè siguin aquests òrgans de direcció del Consell General els qui prenguin una decisió, vist que no hi ha unanimitat entre els membres del grup mixt. 

Naudi ha explicat que el Partit Socialdemòcrata (PS) també entén que no li pertoca el ple temps a la consellera independent. Però ha preferit no forçar la situació sense aliniar-se al costat de cap dels dos consellers ara ‘divorciats’. On encara veu més clara la situació SDP és en la representació al Consell d’Europa. En la reunió feta aquest dilluns entre els cinc membres del grup mixt, es va quedar d’acord que a la formació presidida per Bartumeu i representada per Naudi a la cambra parlamentària li pertoca la cadira d’Estrasburg en virtut del pacte establert amb el PS. Bonet es queda amb la delegació a la Francofonia. 


Naudi i Bartumeu reclamen que no s'allargui més la qüestió i entenen que la 'cadira' al Consell d'Europa els correspon de forma immediata


El document d’acord -que només preveu una dedicació exclusiva assignada al PS- és firmat pels cinc consellers, inclosa una Sílvia Bonet que ja ha deixat dit que ella vol mantenir la seva presència a Estrasburg fins a l’octubre, quan considera que s’acaba la feina que ja té iniciada. Els dos dirigents de la formació han reclamat poder disposar de la representació al Consell d’Europa de manera immediata i que no s’allargui més la qüestió, tot lamentant “la tossuderia” mostrada al seu entendre per l’ara parlamentària independent.

Tant Naudi com Bartumeu, que ha lamentat que hi hagi qui vulgui esdevenir “funcionari de la política”, han detestat que Sílvia Bonet s’aferri a qüestions d’índole “personal” per voler justificar la seva posició i el fet que, a parer de la consellera ‘viatgera’, el fet d’haver deixat la militància a SDP no comporti cap canvi en el funcionament del grup mixt. Així ho va exposar en una carta enviada al síndic general, Vicenç Mateu, que SDP mira de contrarestar amb l’informe jurídic que també es trametrà cap a Sindicatura.

Comentaris

Trending