SDP demana al Govern què expliqui el vincle que té amb un suplement publicitari de 'La Vanguardia' i quant costa

Comentaris

SDP demana al Govern què expliqui el vincle que té amb un suplement publicitari de \'La Vanguardia\' i quant costa
SDP demana al Govern què expliqui el vincle que té amb un suplement publicitari de \'La Vanguardia\' i quant costa
  • 'AND Actualitat Andorra' es publica cada quinze dies, consta de vuit pàgines i els continguts són de total promoció del país i enaltiment de  la política de DA
  • El conseller Víctor Naudi vol saber si l'executiu, Andorra Turisme o algun altre organisme públic té firmat algun contracte signat amb la productora del monogràfic

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) sol·licita al Govern que confirmi si ell o qualsevol altre organisme amb participació governamental -com ara Andorra Turisme- financen, totalment o en part, el suplement quinzenal que publica el diari català ‘La Vanguardia’ sobre Andorra. Els continguts de dit monogràfic, de vuit pàgines, són sempre de promoció del país i molt sovint d’enaltiment de la política de l’executiu. La formació presidida per Jaume Bartumeu i representada al Consell General per Víctor Naudi considera aquells continguts “publicitat redaccional” i vol saber si hi ha algun tipus de contracte o compromís amb l’empresa que produeix el suplement per al rotatiu. I quina despesa suposa per a les arques públiques.

El conseller general per SDP, Víctor Naudi, ha interpel·lat el Govern amb un seguit de quatre preguntes demanant explicacions sobre la seva intervenció i participació en la publicació al diari ‘La Vanguardia' de l’especial informatiu quinzenal “AND Actualitat d’Andorra”. En la motivació de les quatre preguntes, segons explica SDP en un comunicat, el parlamentari assenyala que les vuit pàgines que es publiquen quinzenalment en aquell rotatiu són una “publicitat redaccional”, és a dir que algú encomana, contracta i per consegüent abona el preu de les pàgines. 

El portaveu d’SDP dóna com a exemple que les pàgines publicades el dijous 1 de juny i el dijous 15 de juny “estan literalment farcides d’articles no signats –és a dir, de publicitat redaccional– per a glossar i aplaudir les actuacions del Govern, en especial dels ministres d’Exteriors, de Finances, d’Interior i de Cultura.” Al suplement aparegut el dia 29 de juny, per tant posterior a la presentació de les preguntes, el ministre “convidat”, com el qualifica la formació política, ha estat el ministre de Sanitat. A l’entendre d’SDP és força evident que el Govern participa en el finançament d’aquelles pàgines i per això el conseller Víctor Naudi pregunta si existeix un contracte o patrocini amb l’empresa que produeix la publicació. També pregunta si Andorra Turisme hi té alguna relació contractual. 

D’altra banda Víctor Naudi vol saber quines persones de l’administració asseguren la comunicació amb els redactors d’aquell Especial Informatiu Quinzenal “per a facilitar la informació indispensable per a poder redactar els articles laudatoris de l’actuació del Govern.” Finalment es pregunta el cost de les despeses esmerçades fins ara en aquesta operació i quina és la previsió de despesa. Les preguntes s’han formulat a través dels conductes reglamentaris parlamentaris establerts i el Govern haurà de respondre per escrit.

Comentaris

Trending