Sant Julià treballa en un 'pla B' per la festa de Canòlich

La pandèmia obliga a un replantejament de la celebració per part del comú i de l'església

-
-
Sant Julià de Lòria treballa en un anomenat 'pla B' per la festa de Canòlich que es fa l'últim dissabte del mes de maig. La pandèmia de la Covid-19 ha alterat el programa habitual de la celebració de la patrona de la parròquia laurediana. La proximitat de la data ha fet que es busqui una alternativa des del comú i des de l'església,

La supressió o ajornament de molts actes també afecta una de les festes més populars del país com és Canòlich. És tradicional anar-hi a peu i assistir a una de les dues misses i recollir el pa beneit. Hi ha ball de sardanes i l'actuació de l'Esbart Laurèdia. Ara mateix i veient l'evolució de la pandèmia és quasi impossible complir el programa, perquè la missa de les deu del matí es fa al santuari amb molts feligresos concentrats en un espai molt petit i a l'esplanada que acull la cerimònia amb la presència de les autoritats no podria encabir tots els assistents si han de deixar una distància entre ells.

Des de l'inici de la crisi provocada pel coronavirus que el comú i mossèn Pepe, el rector de la parròquia, estan buscant alternatives. Des de la més tecnològica que seria instal·lar càmeres de televisió a Canòlich i que els ciutadans ho poguessin seguir des de casa, a la més pràctica que seria traslladar la celebració al poble en un format reduït.

Les coses s'estan fent amb molta discreció. Primer, pel que representa la festa pels lauredians i després perquè no es vol optar per una solució de manera precipitada ja que sempre hi ha l'esperança que en un mes i mig el panorama pugui canviar radicalment i de manera progressiva. L'actual corporació comunal sap que té un tema molt delicat i que no serà l'únic. Perquè en l'horitzó hi ha la festa major de Sant Julià.

 

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending