Sant Julià posa en marxa el projecte 'L’hort solidari' per a ajudar a les famílies vulnerables

S'abastirà el 'Rebost Solidari' de Càritas Parroquial amb verdures, hortalisses i fruites provinents d’agricultors locals

Un dels horts que forma part del projecte del comú de Sant Julià de Lòria.
Un dels horts que forma part del projecte del comú de Sant Julià de Lòria.
El comú de Sant Julià de Lòria engega el projecte 'L’hort solidari' per pal·liar els efectes socials provocats per la pandèmia de la Covid-19. L’objectiu és ajudar a unes 35 famílies que actualment necessiten suport de Càritas Parroquial de Sant Julià de Lòria, i les que puguin afegir-s’hi en un futur. Es farà abastint el 'Rebost Solidari' de l’entitat amb verdures, hortalisses i fruites provinents d’agricultors locals.

'L’hort solidari' implica el propi consistori, que s’encarregarà  e coordinar el projecte, Càritas Parroquial, 45 pagesos lauredians i dos vivers del país. L’organització, la coordinació i la publicitat del projecte serà assumida pel propi comú que també acordarà amb els agricultors els aliments que conrearan, les quantitats, en quines condicions, i en farà el seguiment. A més, supervisarà les tasques dels vivers que seran els encarregats d’abastir, gratuïtament, als pagesos de llavors i plantes. Aquests, conrearan els seus horts sense cap cost i lliuraran els productes a Càritas Parroquial que els distribuirà mitjançant el seu 'Rebost Solidari' a persones en situació de vulnerabilitat.

El projecte ha nascut amb l’excepcionalitat de la pandèmia de la Covid-19 però, l’objectiu del comú és que perduri i esdevingui una oportunitat per fomentar el consum dels productes agrícoles de km0 en els comerços i establiments de restauració de la parròquia. En aquest sentit, s’impulsarà un projecte i un estudi per promocionar-los i es garantirà el suport necessari als productors locals.

Comentaris (1)

Trending