Sant Julià acomiadarà aquest dilluns a la tarda l'empresari mort en l'accident d'Anserall; les filles evolucionen bé

Comentaris

Sant Julià acomiadarà aquest dilluns a la tarda l\'empresari mort en l\'accident d\'Anserall; les filles evolucionen bé
Sant Julià acomiadarà aquest dilluns a la tarda l\'empresari mort en l\'accident d\'Anserall; les filles evolucionen bé

L’església laurediana de Sant Julià i Sant Germà acollirà aquest dilluns, a les 4 de la tarda, la missa funeral en record i acomiadament de l’empresari Joan Masó Aumedes, l’home de 44 anys que va morir divendres arran d’un violent accident a l’altura del quilòmetre 3 de la carretera N-145 que uneix Andorra i la Seu d’Urgell. Les filles del finat, màxim responsable de la fàbrica de cintes elàstiques Texbor, que també van veure’s implicades en el sinistre, evolucionen favorablement dins de la gravetat que representen les lesions que van patir producte de la topada frontal que va mantenir tallada la via durant més de dues hores.

Sant Julià i bona part del país encara estan commocionats pel succés i expectants per l’evolució de les menors, de 12 i 8 anys i que romanen ingressades a l'UCI de l’hospital Parc Taulí de Sabadell. Masó era un home molt actiu i conegut en diversos camps. A més, moltes de les activitats en què estava involucrat era a causa d’activitats que també compartia amb la família. Les xarxes socials s’han omplert de missatges de condol i homenatge a l’empresari. 

Per exemple, s’ha fet ressò del malaurat fet la Federació Andorrana de Natació (FAN), de la qual Masó era vocal. L’home també estava vinculat a diverses activitats que es duien a terme a Sant Julià. Una de les cites on no faltava era als Pastorets, en què havia fet diversos papers. Aquells que ho vulguin podran dir un últim adéu a l’home aquesta tarda de diumenge (de les 4 a les 8, també el matí de dilluns de 10 a 1) a la sala de vetlles d’Andorra la Vella, al carrer Prat de la Creu de la capital. La missa funeral, com s’ha dit, està previst que se celebri al temple parroquial de Sant Julià dilluns a les 4 de la tarda.

Mentrestant, les properes hores tornaran a ser decisives en l’evolució de les filles de l’home, que viatjaven amb ell en el cotxe en què circulaven en direcció a la Seu. El vehicle conduït pel resident andorrà -feia molts anys que vivia al Principat on estava plenament integrat, actualment a Fontaneda- va ser envestit per un Toyota Rav4 amb plaques espanyoles que viatjava en direcció al Principat. Tots els elements porten a pensar que el conductor del totterreny es va adormir momentàniament però suficient perquè perdés el control de l’automòbil, envaint el carril contrari en una zona on hi ha una doble línia continua i picant contra el cotxe pilotat per Masó, que veient la situació va intentar evitar el xoc frenant fortament almenys des de deu metres abans de la topada.

Les menors es van fer ferides de molta gravetat, que en un cas feien témer per la seva vida. Inicialment, una de les nenes va ser traslladada a l’Arnau de Vilanova de Lleida i, l’altra, al Parc Taulí de Sabadell. Totes dues van ser evacuades en helicòpter, un dels dispositius dels equips d’emergència que es van activar arran del sinistre. Al cap d’unes hores, l’atenció mèdica a les dues germanes es va reunificar a la cocapital del Vallès Occidental, on estan ingressades a l'UCI.

A la petita, que dins de tot era la que patia les lesions menys greus tot i la importància de les ferides, se l’hauria hagut d’intervenir per la fractura d’un fèmur. La gran patiria ferides més severes que van obligar a sedar-la sense haver d’arribar a induir-li el coma. Les ressonàncies que se li van fer van permetre arribar a la conclusió que, per ara, no era necessari fer cap drenatge. El pronòstic és d’estabilitat dins la gravetat i d’un optimisme moderat que s’ha d’anar avaluant amb el pas de les hores.

Comentaris (1)

Trending