La tuberculosi pràcticament inexistent a Andorra amb només dos casos el 2020

El país manté una taxa d’incidència molt baixa en una malaltia que celebra aquest dimarts el seu Dia Mundial i que continua sent un important problema de salut pública en tot el món

Cartell del dia mundial de la tuberculosi.
Cartell del dia mundial de la tuberculosi. Ministeri de Salut

La tuberculosi, un dels majors problemes de salut arreu al món, manté una taxa d’incidència molt baixa a Andorra. Coincidint amb el dia internacional d’aquesta malaltia, el ministeri de Salut ha fet públic que, en 2020, es van detectar dues sospites, que es van confirmar posteriorment.

El Principat situa la seva taxa d’incidència anual de tuberculosi en 2,4 per cada 100.000 habitants. Així s’ha constatat al Programa de prevenció i control d’aquesta malaltia infecciosa, publicat pel Ministeri de Salut. Pel que fa a l’històric dels últims 23 anys, el darrer quinquenni ha fixat la taxa en 3,2 afectats per cada 100.000. Així, s’observen les dades més baixes des que van començar a registrar-les el 1997.

La tuberculosi continua sent un important problema de salut pública en tot el món. Les xifres reflecteixen que fins a un terç de la població mundial està infectada, arribant a ser una de les primeres causes de mortalitat. Andorra disposa, des de fa anys, d’un programa de prevenció i control de la tuberculosi. Els diferents agents de la salut que estan implicats juguen un paper fonamental en la vigilància i control d’aquesta malaltia.

Etiquetes

Comentaris

Trending