Els treballadors del transport sanitari culpen el SAAS dels incompliments de la concessionària

El personal d’Andorrana de Transport Sanitari té previst ampliar properament les denúncies que ja han formalitzant davant Inspecció de Treball

Una ambulància d'Andorrana de Transport Sanitari.
Una ambulància d'Andorrana de Transport Sanitari. Toni Solanelles

Els treballadors del transport sanitari consideren que el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) està permeten a la concessionària del servei incomplir el contracte firmat al seu dia i, encara, l’empresa culpa el personal de les anomalies o deficiències que hi pugui haver atès que considera que les baixes mèdiques que hi ha podrien ser simulades per dificultar la normal prestació del servei.

El personal d’Andorrana de Transport Sanitari té previst ampliar properament les denúncies que ja han formalitzant davant Inspecció de Treball mentre espera el retorn, en les properes setmanes, dels contactes que se’ls ha anunciat que hi haurà entre el ministeri de Salut i el SAAS amb els responsables de l’adjudicatària. Consideren que s’està en un túnel sense sortida i que lluny de resoldre la situació, el SAAS podria estar amagant el cap sota l’ala.

Segons fonts sindicals, des del SAAS s’hauria suprimit una localitzable que va de les 5 del matí a les 5 de la tarda que l’empresa ja no estava duent a terme malgrat que el servei està contractat. “Això repercuteix en el treballador ja que quan surten els serveis externs se satura tot plegat per la falta de l’esmentada unitat i això obliga a doblar els viatges a Barcelona o Tolosa estant aproximadament setze hores sense descans, amb el perill que això suposa tant pel professional com per l’usuari”, han remarcat les fonts.

De fet, han assegurat, aquesta situació ja s’havia denunciat amb anterioritat i no obstant això, “el SAAS permet que no es compleixi el contracte signat entre la pròpia parapública i la concessionària”. A més, han lamentat les fonts sindicals, “es culpa els treballadors del fet que el servei no es compleixi per les baixes mèdiques, quan només hi ha cinc persones absentades per aquest motiu. Això sí, n’hi ha cinc més que ja han renunciat a la feina”.

Comentaris (4)

Trending