Tercera dosi de reforç a tots els residents en centres sociosanitaris ara sí

Després del malestar expressat per familiars d’interns al Cedre, el ministeri de Salut procedeix durant aquesta setmana a vaccinar totes aquelles persones que ho vulguin hagin passat la Covid o no

Vacunació d'una persona gran.
Vacunació d'una persona gran. ARXIU

Han hagut d’aixecar la veu perquè finalment els interns dels centres sociosanitaris, hagin passat la Covid o no, rebin d’una vegada la tercera dosi contra el virus. El ministeri de Salut ha fet saber que durant aquesta setmana s’inocularà a tots els residents en aquells dispositius la dosi de reforç sempre que o bé el propi interessat o bé les seves famílies ho autoritzin.

L’anunci arriba pocs dies després que familiars d’usuaris del Cedre denunciessin que no hi havia cap padrí que hagués rebut la tercera dosi per molt que les autoritats sanitàries hagin sempre dit que la població sociosanitària és una de les prioritàries i que anunciessin que passats sis mesos després de superar la malaltia calia vacunar-se. De fet, els familiars dels interns van recordar que al Cedre la immensa majoria dels residents van passar la malaltia -els que sortosament la van poder superar- durant una fatídica primera onada.

L'edifici del centre sociosanitari del Cedre.

Relacionat

Malestar al Cedre perquè no s’ha posat la tercera dosi als interns si han passat la Covid

Els responsables del centre van assegurar llavors -això era a final de la setmana passada- que Salut no els havia donat cap instrucció al respecte de la tercera dosi i que no hi havia cap previsió de quan aquesta es podria inocular. Que transcendís el malestar i quedés clar que no s’estava vacunant en els terminis que s’estava indicant des del ministeri de Salut, més la més que possible arribada de la variant Òmicron ha fet reaccionar els responsables sanitaris.

Hores d’ara ja s’han donat les instruccions pertinents als responsables els centres sociosanitaris per tal que recullin les pertinents autoritzacions, deixant clar que són susceptibles de rebre la tercera dosi, de reforç, tots els residents en aquests equipaments hagin rebut la vacuna que hagin rebut i hagin passat el coronavirus en el moment que l’hagin passat. La vaccinació s'ha de fer durant aquesta setmana. Els familiars lamenten que fins que no s’han queixat, no hi ha hagut cap resposta.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending