Malestar al Cedre perquè no s’ha posat la tercera dosi als interns si han passat la Covid

Martínez Benazet improvisa un ‘protocol Òmicron’ després d’evidenciar que no s’estan complint almenys en alguns casos els terminis fixats per citar a vacunar les persones que han superat la malaltia

L'edifici del centre sociosanitari del Cedre.
L'edifici del centre sociosanitari del Cedre. Cristian Cortés

Com a mínim al Cedre hi ha malestar. Cap dels residents que hagi passat la Covid, sia quan sia -i molts la van passar a la primera i malaurada onada de la pandèmia en aquest centre-, no han rebut la tercera dosi. I, almenys fins avui, no hi havia notícies de quan se’ls citaria. Directrius del ministeri de Salut, haurien donat com a resposta els responsables del centre als familiars dels interns que s’han interessat per la qüestió. Que hi ha incompliment de terminis o alguna disbauxa en la matèria ho ha evidenciat el ministre Joan Martínez Benazet en la seva compareixença d’aquesta tarda.

El titular de Salut no s’ha referit en concret al centre, però en general ha explicat que el procediment era que aquelles persones que havien rebut les dues primeres dosis contra la Covid i, a més a més, havien passat la malaltia, no serien citats per a la tercera fins que no fes sis mesos o més que haguessin superat la Covid. La primera relliscada del ministre ha estat quan ha afirmat que aviat el convocaran a ell per rebre la tercera vacuna, ara que ja fa gairebé dos anys que va emmalaltir. És evident que per edat i per terminis de superació del virus, el propi Martínez Benazet ja hauria d’haver estat citat.

Seria el mateix cas de molts dels residents al Cedre, població vulnerable i molt més gran que el ministre, que han passat el virus fa molt més de sis mesos. I no se’ls ha convocat ni se’ls ha anat a vacunar al centre com ha passat en les dues ocasions anteriors. Martínez Benazet, davant el ball de xifres i terminis, s’ha tret del barret un ‘protocol Òmicron’ respecte de la tercera dosi. “S’està desescalant molt ràpid.” Tant que a partir d’ara ja no és que s’hagin d’avisar per a la tercera injecció aquells que hagin passat la malaltia sis mesos abans. És que s’avisarà, suposadament, els que l’hagin passat fa sols 90 dies. Tres mesos. “Ara el concepte és diferent.” “Ara el que interessa més que mai és ampliar la base de vacunats.” “Ara necessitem d’una tercera dosi per preparar-nos per la variant Òmicron”, han estat algunes de les frases del ministre per animar a la vacunació.

El responsable de Salut ha explicat que fins ara, amb la variant Delta, “no hi havia aquest neguit” de vacunar amb urgència les persones que havent passat la malaltia havien rebut dues dosis, tot i que l’horitzó per rebre la tercera dosi sempre era injectar-la a partir de sis mesos, situació que no s’ha donat almenys en el cas del Cedre que se sàpiga. I és que segons Martínez Benazet hi ha un clar interès en vacunar tothom i com més ràpid millor. I, a més a més, “tenim vacunes per a tothom”, segons el ministre, que ha assegurat que el 15 de gener tothom hauria d’haver estat citat per a la tercera dosi.

Comentaris (1)

Trending