Sorpresa, expectativa i marge de confiança davant l’elecció de Cosan per al SAAS

El que destaquen la majoria d’agents sanitaris és la tria d’una persona del país, que coneix el sistema i que és d’una nova generació, encara que planteja dubtes la suposada manca d’experiència directiva de la ginecòloga

Mertixell Cosan en una compareixença durant l'etapa pandèmica.
Mertixell Cosan en una compareixença durant l'etapa pandèmica. SFGA

Primer element: sorpresa. Segon element: incertesa per com serà l’actitud directiva de la nova directora general del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Tercer punt: marge de confiança en Meritxell Cosan. I dos consensos més: tocava passar pàgina fos com fos a l’etapa de Josep Maria Piqué i si la persona triada és del país, millor encara. Aquestes són algunes de les consideracions de la desena de professionals de la sanitat -de diversos rangs i especialitats- consultats per l’Altaveu.

Ningú no pensava en la jove ginecòloga per assumir la direcció general del SAAS. I aquest és un element que esmenten alguns dels consultats. Caldrà veure fins on l’experiència acumulada fins ara per Meritxell Cosan dóna per gestionar i dirigir un monstre com el SAAS. Hi ha qui troba en la fins ara cap del servei de ginecologia i presidenta del Col·legi de Metges, massa poc bagatge directiu. Els anys al capdavant d’obstetrícia i del COMA no semblarien suficients. O dit d’una altra manera, es creu que es necessitava un perfil més directiu. Per això qualsevol valoració genera “incertesa”.

Meritxell Cosan durant una compareixença a Govern encara en plena pandèmia.

Relacionat

Meritxell Cosan s’incorporarà plenament al SAAS com a directora general a partir de l’octubre

Ben pocs sabien de la tria d’Helena Mas. Ben mirat, en els cercles més ‘íntims’ de la sanitat andorrana i els professionals més implicats en el dia a dia del teixit sanitari públic, no hi ha dubte que la xarxa de contactes i relacions ha fet el seu camí. No sembla gratuït que essent Mas la ministra, Cristina Pérez sigui secretària d’Estat, Sílvia Vidal assessora de capçalera i ara Meritxell Cosan directora general del SAAS. Però la ginecòloga no entrava en cap travessa.

La ginecòloga no entrava en cap travessa. Hi va començar a entrar el 5 d’agost quan la ministra li va fer la proposta. Dijous de la setmana passada Cosan va acceptar després d’una primera negativa i a partir d’aquest dilluns la decisió es va estendre un pelet més

Hi va començar a entrar el 5 d’agost quan la ministra li va fer la proposta. Dijous de la setmana passada Cosan va acceptar després d’una primera negativa i a partir d’aquest dilluns la decisió es va estendre un pelet més fins que aquest dimecres el consell directiu del SAAS, primer, i un consell de ministres ad hoc ho va oficialitzar tot plegat. Que s’hagi apostat per una persona del país és beneït per tots els consultats. I que sigui una persona jove o que representi una nova generació de professionals també. "Abans la Meritxell que en Piqué", afirmava un.

Hi ha un consens molt generalitzat en què cal donar un marge de confiança a la doctora ara en funcions de directora general del SAAS. I s’està molt a l’expectativa de si realment impulsarà tot allò que reclamava com a presidenta del COMA. I a quina velocitat ho farà o li deixaran fer. En aquest sentit, dos elements més. Hi ha professionals que recorden que Cosan s’hauria mostrat en alguns moments més a favor d’un SAAS fort que no pas d’un ministeri realment director de la política sanitària.

Quatre dels integrants de la junta directiva original del COMA (Cosan i Linares hauran plegat; Dorca i Avellanet segueixen) en una reunió a Govern.

Relacionat

El Col·legi de Metges haurà de refer la seva junta directiva

I finalment, a l’hospital s’afirma que fins ara Cosan creava divisió d’opinions com a ginecòloga. Si la pregunta és: quina valoració es fa a l’hospital de Cosan, una resposta tipus pot ser: “Mig mig.” El que no convenç normalment és el que es considera una mena de designacions des de l’amistat. Ara bé, qui més qui menys està a l’expectativa de què serà capaç de fer la nova directora general del SAAS.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending