Sanofi i GSK anuncien que la seva vacuna no estarà a punt fins a finals del 2021

S'ha observat una resposta insuficient entre la gent gran durant els estudis intermedis de fases

La vacuna de Sanofi i GSK no estarà a punt en les dates previstes.
La vacuna de Sanofi i GSK no estarà a punt en les dates previstes. Altaveu

La vacuna contra el coronavirus en la qual treballen el grup farmacèutic Sanofi i el britànic GSK no estarà a punt al començament del segon semestre del 2021, com esperaven, sinó que es retardarà a l'mínim fins al quart trimestre del 2021. Fonts de Sanofi han explicat aquest ajornament per la "resposta insuficient" que s'ha observat entre la gent gran durant els estudis intermedis de fase I / II que s'estan duent a terme.

En un comunicat, ha precisat que els resultats obtinguts mostren en els adults d'entre 18 a 49 anys una resposta immunitària "comparable a la dels pacients que s'han restablert d'una infecció de Covid-19, però una feble resposta immunitària entre els adults amb més edat ". Això podria ser degut a "una concentració insuficient d'antígens". Tenint en compte aquests fets, Sanofi i GSK van a llançar un estudi de fase IIb que ha de començar el proper mes de febrer i si els resultats són positius, es passarà a el de fase III (en el qual participen diverses desenes de milers de persones) "en el segon trimestre de 2021".

En el cas que les coses anessin bé, les dues empreses sotmetrien les seves demandes d'aprovació a les autoritats reglamentàries al segon semestre, "el que tindria com a efecte ajornar a el quart trimestre la posada a disposició potencial de la vacuna".

Etiquetes

Comentaris

Trending