Salut té decidit fer obligatori l’ús de la mascareta després de varis positius de Covid en una obra

Tota la colla d’operaris que estava treballant en una actuació de remodelació d’un establiment privat a Escaldes s’ha sotmès a proves de detecció ràpida del coronavirus i se’ls ha aïllat

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en una compareixença aquest matí a Canillo.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en una compareixença aquest matí a Canillo. Toni Solanelles

El ministeri de Salut té decidit fer obligatori l’ús de la mascareta. Ara falta que la decisió de l’autoritat sanitària sigui compartida per tot el Govern -políticament el suport seria total- i, sobretot, es busqui la fórmula legal per posar-ho en un paper. Tot plegat deriva de la detecció de diversos positius les darreres hores. Especialment rellevant és el cas dels treballadors d’una obra entre als quals hi hauria dos operaris que haurien donat positiu a la Covid i això ha obligat a confinar tota la brigada, d’una trentena de persones.

Diverses fonts han assegurat que una vegada s’ha detectat el cas de la colla d’obrers que estaven treballant en la remodelació d’un establiment privat d’Escaldes, l’alerta ha començat a ser molt considerable. Des del punt de vista polític, la decisió de fer obligatòria la utilització de la mascareta està acordada però falta veure com s’acaba instrumentalitzant des del punt de la perspectiva legal. L’alarma a l’edifici administratiu de Prat de la Creu és molt gran. Dues setmanes després d’obrir totalment les fronteres s’haurien donat les primeres situacions de casos  o noves sospites del virus.

De fet, el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, tenen previst comparèixer de manera urgent aquesta tarda, a les 7, per anunciar les noves mesures acordades arran dels rebrots que s'han començat a detectar. Des d'aquest migdia que s'han dut a terme diverses reunions i trobades per analitzar la situació i adoptar decisions com, per exemple, la relativa a la de la utilització de la mascareta de manera permanent, com la setmana passada es va anunciar també a Catalunya.

En el cas de l’esmentada obra, hi hauria una trentena d’operaris que han estat derivats a l’hospital perquè se’ls fes una extracció de mostres per tal d’analitzar-les i així saber de manera urgent quants dels treballadors estan eventualment contagiats. Pràcticament cap no hauria experimentat símptoma i almenys un dels casos confirmats hauria explicat que els darrers dies havia estat a Cambrils.

La colla d’operaris afectada hauria marxat el migdia de l’establiment on estaven treballant en una reforma força important de l’edifici. D’entrada, la resta d’industrials que treballen en la mateixa actuació no han estat aïllats ni s’ha adoptat cap mesura amb ells. Però no es descarta que amb el pas de les hores hi hagi noves decisions a adoptar. Les fonts consultades tampoc no descarten que hi hagi altres petits brots en altres punts del Principat, encara pendents de confirmar.

-seguirà ampliació-

Etiquetes

Comentaris (22)

Trending