Salut avaluarà la despesa sanitària dels dentistes abans de decidir sobre la pujada de tarifes

El ministre Font explica que es vol tenir aquest treball d’anàlisi enllestit de cara a les negociacions amb els dentistes i amb altres col·lectius de professionals mèdics

El ministre de Salut, Albert Font.
El ministre de Salut, Albert Font. SFGA/J.A.VILADOT

Salut està disposada a negociar amb odontòlegs una millora de tarifes, tal com s’ha demanat des del col·legi, tot denunciant el conveni existent amb la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS). I, de fet, tampoc es tanca la porta a tocar els preus d’altres col·lectius sanitaris. Ara bé, amb coneixement de causa. El ministre, Albert Font, ha avançat que a les reunions es vol portar un estudi comparatiu de l’evolució de la despesa generada per cada grup de facultatius en els darrers anys.

Aquest és el treball previ que s’està preparant des del Govern per abordar la negociació. Font ha apuntat que no es tanquen a una revisió tarifària, però sempre que estigui “justificada”. I per poder valorar si ho està o no, el ministeri vol dades.

Per això, abans d’anar a les reunions, es vol enllestir un estudi on es vegi quina ha estat l’evolució de la despesa sanitària dels diferents col·lectius. Es tirarà uns deu anys enrere. El ministre ha posat en relleu que aquesta informació serà important a l’hora de decidir fins a on s’està disposat a escoltar les reivindicacions dels diferents col·legis. En les converses, lògicament, també hi participarà la CASS que és qui ha d’afrontar financerament les modificacions de preus.

Els odontòlegs van obrir el meló ara fa unes setmanes. I ho van fer expressant un elevat enuig. Es va decidir denunciar l’actual conveni amb la CASS, ja que aquest no actualitza tarifes des del 2008. El col·lectiu considera que cal incrementar-les, més amb l’elevada inflació que ha disparat les despeses de les consultes.

Etiquetes

Comentaris

Trending